Alt du skal vide om dyreforsikringer

Alt du skal vide om dyreforsikringer
Forsikring

Om end du har en hel bondegård med heste, grise, køer og får, eller om du har hund, kat eller ridehest, så skal dyrene have det godt. Er uheldet ude kan det måske betale sig at kigge på en dyreforsikring. Sådan nogle fås i mange størrelser og former. Her får du lidt råd og vejledning til, hvordan du finder den bedste og billigste forsikring, som kan gøre nattesøvnen for dyreelskere lidt tungere.

Måske har du en hund eller kat. Måske har du en ridehest, som du for alt i verden vil passe på, eller måske er du indehaver af en hel gård fyldt med dyr. Én ting er sikkert: hvis du er dyreejer, går du selvfølgelig op i dit dyrs ve og vel.

Ligesom det er tilfældet hos mennesker, bliver dyr syge og kommer ud for ulykker. Det kan både komme til at gøre ondt i hjertet og i privatøkonomien. Heldigvis er der god hjælp at hente. For ligesom du kan tegner en forsikring til dig selv, så kan du faktisk også tegne et til dine dyr. Ligesom med alle mulige andre typer af andre forsikringer, så er en dyreforsikring selvfølgelig en investering – men en investering, som kan være alle pengene værd.

Vi ser nærmere på dyreforsikringer her og hjælper dig til at undgå en dårlig kundeoplevelse, hvis du skal til at tegne forsikring. Vil du læse mere om andre forsikringer som bilforsikring? Det kan du gøre hos os – husk også at tjekke kategorien Forsikring ud.

Hvorfor har jeg brug for en dyreforsikring?

Indholdet af en dyreforsikring kan variere alt efter hvor du køber den. Der findes flere forskellige udbydere af dyreforsikringer, og forsikringerne er forskelligt skruet sammen, alt efter hvilket selskab du vælger.

Nogle af dem, som udbyder dyreforsikringer i Danmark, er Alm Brand. De tilbyder fx en hundeforsikring og hesteforsikring, mens andre selskaber også dækker katte og smådyr. Hvis du har en stor bestand af dyr er der ekstra god grund til at sørge for, at dine kræ er forsikrede, så du ikke står med uoverskueligt store udgifter, hvis uheldet skulle være ude. Med en dyreforsikring kan din økonomi som dyreejer blive mere forudsigelig uden de helt store overraskelser hen ad vejen.

Hvilke slags dyr er dækket af en dyreforsikring?

Der findes næsten ikke et dyr, som ikke kan dækkes af en forsikring. Både hunde, katte, heste og mindre dyr kan blive dækket, hvis du vælger den bedste dyreforsikring til din situation. Alle dyreejere ved, at det kan være dyrt at holde dyr. En forsikring være med til at gøre dig mere tryg, både i hjertet og pengepungen, om end det er sygdom, ulykke eller medicin, som skal dækkes. Men ligesom når du tegner forsikring til dig selv, så er det selvfølgelig vigtigt at vælge den rigtige til lige netop din situation.

Forsikring til hunden

Hunden er menneskets bedste ven, og sådan skulle det gerne blive ved med at være – og som hundeejer er der flere koselige scenarier, som kan afdæmpes af at være dækket af en dyreforsikring. Med en hundeforsikring er du dækket, hvis din hund gør skade på mennesker eller andre dyr, og der er mulighed for at tilkøbe dækning for udgifter til medicin. Det er vigtigt at få anbefalet behandling og medicinering af en professionel.

Tilbage i 2016 sammenlignede TV 2 Nyhederne hundeforsikringer og offentliggjorde reultatet på deres hjemmeside. Det er klart værd at tjekke op på. Desuden giver TV 2 Øst her nogle tips til, hvordan du tjekker din hund for flåter og andet, som kan sætte sig i pelsen og skabe problemer for dig og din firbenede ven.

Forsikring til hesten

Er du hesteejer, er der god grund til at kigge nærmere på en hesteforsikring. Med en hesteforsikring kan du få dækket omkostninger, hvis din hest skulle blive syg eller komme ud for en ulykke. Nogle forsikringer dækker også, hvis din hest bliver uanvendelig som ridehest, eller hvis den dør eller skal aflives.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger dyreforsikring?

Du skal investere tid i at finde den rigtige forsikring, så i første omgang er det er og omega, at du afdækker dine behov, inden du går ud og leder. Det gælder for alle typer af forsikringer, og det kan klart anbefales at læse aftalen grundigt, inden du skriver under på en forsikring. Vær ekstra opmærksom for en eventuel selvrisiko. Hvis du har en selvrisiko – og det har man almindeligvis som forsikringstager – så skal du selv dække et aftalt beløb af de dækkede udgifter, inden forsikringen træder til og dækker resten.

Vi skal passe godt på vores pelsede og plussede venner. Det kan vi vist ikke være uenige om.

Mere Forsikring