Elbiler er fremtiden, så hvilken skal du vælge?
Køretøjer & Autoservices

Ofte skiller de sig ud i både design og performance og alle de store bilmærker med respekt for sig selv, leverer nu også en elektrisk variant af næsten alle deres biler. Derfor kan elbilsjunglen være svær at manøvre i, så her kommer et par tips til, hvad du være opmærksom på, når der skal vælges ny elbil.

En mini SUV på el

Hvis du nogensinde har stået og bøvlet med at få en barnevogn til at passe i dit bagagerum på en lille tre-dørs bil, så kender du til frustrationen og ikke mindst til længslen efter en større bil - måske endda en SUV. Hvis du er så langt i din proces, og måske allerede kigger efter nye biler, så ved du også, at mange SUV’er koster kassen, og at man ofte betaler mange penge for et bestemt mærke fremfor kvaliteten og udstyrsniveauet i bilen. Den nye Kia Sportage har et flot og anderledes design, både udenpå og indeni, og vil helt sikkert få dine naboer til at kigge en ekstra gang, når du triller forbi.

Amerikansk markedsleder

Det lyder måske lidt mærkeligt at sige, at det konservative valg er en lynhurtig elbil, produceret af verdens rigeste mand, Elon Musk. Men det er lige netop det, som Tesla efterhånden er blevet: et konservativt valg, men naturligvis på den gode måde. For eksempelvis Tesla Model 3 har solgt i hundrede tusindvis over hele verden, og på den måde kommer der en vis stabilitet og garanti og kvalitet. For selve bilen er alt andet end konservativ, og både det indvendige design, samt dens læremæssige kvaliteter er ulig andre i branchen.

Skal du overhovedet have en elbil - nu?

Selvom der ikke er meget tvivl om, at elbiler er fremtiden, så skal du spørge dig selv, om du i virkeligheden er klar til en elbil, eller om du måske burde overveje en hybridløsning. Kører du mange korte ture hver dag, måske til og fra arbejde, vil en hybrid-bil nemlig være en perfekt løsning til dig. På den måde vil du nemlig kunne køre på ren strøm, uden at skulle bekymre dig, når du skal køre længere ture. For med en hybrid-bil får du nemlig også en benzinmotor, der giver dig flere hundrede kilometers rækkevidde, og du kan derfor også køre på ferie til Sydeuropa, uden at skulle holde og oplade hver anden time.

Tingene går stærkt

Så alt i alt er der mange forskellige overvejelser, man skal gøre sig, inden man køber bil. Men man kan også overtænke det for meget. Bilmarkedet bevæger sig sindssygt hurtigt, og hvis du har en idé om, hvilken der kunne være din drømmebil, må du hellere købe den i dag end i morgen!

Mere Køretøjer & Autoservices