Sådan kan du i gang med at privatlease bil
Køretøjer & Autoservices

Der er mange gode grunde til at lease en bil i stedet for at købe. Det er for eksempel en oplagt mulighed for den nyuddannede, som ikke har råd til at smide et stort beløb, eller for dig, som gerne vil prøve nogle forskellige biler af. Leasing er populært i Danmark, men der er masser at holde for øje, inden du indgår en kontrakt. Og så kan det anbefales at tænke på miljøet, inden du skriver under og sætter dig bag rettet. Vi hjælper dig til at forstå leasing og guider dig til, hvor du får den bedste kundeoplevelse.

Drømmer du om at køre ud i verden i din helt egen bil? Du behøver ikke at spare hundredtusindvis af kroner op, før du kan få fornøjelsen af gummi på asfalt. Du kan nemlig indgå en leasingaftale og dermed eje en bil i et begrænset tidsrum. Men selvom det lyder som et drømmetilbud, skal du være opmærksom på, hvad du helt præcis går ind til. Vi hjælper dig i gang med de første skridt som ny i leasing – og til, hvordan du undgår ulykkelige overraskelser på din vej.

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er et populært fænomen i Danmark, og det skyldes i høj grad de økonomiske omstændigheder. For hvis du nogensinde har fantaseret om at drøne rundt i en lækker Mercedes, så ved du, at prisen på sådan en bil er pebret. Her kommer leasing dig til undsætning.

Når du leaser en bil, køber du den ikke kontant. I stedet lægger du et mindre kontantbeløb og betaler så en månedlig ydelse for at have den. TV 2 Nyhederne skrev i 2015 på deres hjemmeside, at privatleasing var populært som aldrig før – og det er det stadig. Der er både fordele og ulemper ved at lease en bil, men det er altså noget helt andet end at eje en bil, så det er vigtigt at gøre sig klart, hvad fordelene og ulemperne er.

Hvorfor er privatleasing så populært?

En af de klare grunde til, at privatleasing er populært, er at du ikke behøver at have råd til en fuld udbetaling på bilen, inden du får brugsretten til den. Du kender som regel også dine udgifter til bilen på forhånd, jo mindre bilen har skader, når den afleveres retur til leasingselskabet.

Leasing er også en fordel, hvis du gerne vil prøve nogle forskellige biler af – eller hvis du fx overvejer at skifte til en el-bil og lige vil få en idé om, hvordan det føles, inden du køber en. Privatleasing er også en oplagt mulighed for den nyuddannede, som har langt på arbejde.

Det skal du holde øje med i kontrakten

Læs altid leasingkontrakten grundigt, inden du sætter din underskrift på den. Vilkårene for en leasingaftale kan variere, alt efter hvem udbyderen er. Husk også at tegne en forsikring og vær opmærksom på, hvad selvrisikoen er, hvis uheldet skulle være ude. Selvrisikoen kan variere efter alder, så en ulykke eller skade kan blive dyrere for en yngre chauffør end en ældre.

Noget andet, som er værd at holde øje med, er prisen for ”overkørte kilometer” i leasingaftalen. Inden du får lov til at sætte dig til rette i dit nye køretøj, skal du nemlig opgøre, hvor mange kilometer du regner med at køre på et år. De ”overkørte kilometer” kan derfor blive en dyr regning, hvis du kører længere end planlagt, og taksten i aftalen er høj.

Miljøet vil takke dig, hvis du kører el-bil

Det kan vist ikke være gået nogens næse forbi, at vi befinder os i en verdensomspændende klimaaftryk. Motorkøretøjer som privatbiler trækker os i den forkerte retning, hvis de ikke kører på grøn energi. Om end du er til Mercedes eller Volkswagen, så opfordrer vi dig til at overveje, om tiden måske er inde til en el-bil, hvis du skal i gang med at lease. De fleste bilfabrikanter er klar over, at vi står midt i en omstilling og har rigeligt med valgmuligheder, når det kommer til grønne alternativer til benzinbiler.

Hvor får jeg den bedste leasingaftale?

Først og fremmest er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i en leasingaftale, inden du underskriver. Her i Danmark er der masser af forhandlere, som tilbyder biler med leasingkontrakter, fx Avis og Europcar. Her på DanskeAnmeldelser samler vi brugeranmeldelser, så du undgår en dårlig oplevelser, når du skal ud i dit nye eventyr på fire hjul. Du finder vores database over billeasing her. Læs mere om bilindustrien her!

Bilmagasinet skriver ret ofte om privatleasing, se listen over deres seneste artikler her. Og læs deres bud på, hvad du skal vise om privatleasing, inden du går i gang.

Mere Køretøjer & Autoservices