5G: 4G’s efterfølger som vil ændre alting

5G: 4G’s efterfølger som vil ændre alting

Idag, er der en stor mængde af folk som har smartphones med et mobilt netværk forbindelse og kan få adgang til internettet overalt og på alle tidspunkter. De fleste af mobil telefonerne i cirkulation kan tage kontakt til 4G forbindelse. For det andet semester af 2017, begyndte telefonudbyderne at sprede en evolution af 4G, 4G+ og smart telefonernes mærker startede med at lave de første passende enheder. Men dette er ikke den revolution der var lovet for fremtiden af mobile netværk, nemlig 5G.

Hvad er 5G?

5G netværket er defineret simpelt som 4G og 4G+ efterfølger og det vil komme frem i 2020. Den vil have en hurtigere mobilt bredbånd end dem vi har idag og kunne række op til 1GB i programmer, imens den aktuelle mobil bredbrånd kan kun komme op på 35Mbits/s takket være 4G i 2018 (1Gbits/s=1000Mbit). Men dette er ikke kun den eneste forbedring 5G vil bringe.

Fordelene

Først og fremmest, i forbindelse med at det er bedre mobilt bredbånd, i følge den første test i Finland, dette er også den hurtige stabilitet fra 5g som er meget højere end den normale hurtighed af 4G. Den kunne komme op på 700Mbits/s, imens 4G kun kunne komme op på 50Mbits/s i de samme omstændigheder. Den gennemsnitlige hurtighed kommer mere an på af bruger erfaring. Forsinkelserne er også blevet reduceret. Det er defineret af imellem det tidspunkt du beder om en reaktion og det øjeblik som systemet tager sig for at give de informationer ud. 4G giver en 0,5 sekunders svar tid, og 5G ville give det samme svar på omkring et millisekund.

Tak til denne evolution af det mobile netværk, som desuden at være punktlig og global hurtigere, so giver det også fordel fra mindre mætninger. Og ja når mange er på det samme sted, det aktuelle netværk overbelaster ret hurtigt. 5G ville gøre det muligt at bruge højere frekvense. Enhver antenne vil også være i stand til at give flere mobile signaler til flere folk ned med 4G og antennerne vil også blive mindre, så det ville være muligt at sætte op flere på det samme sted.

Endelig 5G vil bruge mindre energi end 4G. Det er taget i betragtning meget mere intellegent på den måde at det giver vores mobil enheder i signal og det afleveret signal kunne ændres på baggrund af vores opsætning . Idag en 4G antenne giver lov til at sprede det mobile netværk i en defineret område, en 5G antenne ville sende direkte signaler til de enheder som er på det defineret område, hvilket kan betyde mindre tab af netværk og reducere energi brugt at at finde netværk på de enheder som tager brug af det.

Imidlertid, at lave bruger erfaringen bedre er ikke den eneste objektiv fra 5G. Forgængerne var kun lavet for at forbedre den komfortable internet navigation, mens 5G var at blive svaret til en større problematik og nye anvendelser.

Anvendelserne

Først, udgivelses datoen af dette nye mobile netværk vil matche den teoretiske dato af indgang in i cirkulationen af de første førerløse biler. Ja de her kan ikke køre uden 5G, på baggrund af fordele som nævnt før, imellem dem er det omkring den stabile hurtighed, forsinkelse og mætning som er essentiale. De biler som er blevet forbundet og autonom kunne ikke tåle at have et langsomt eller værre afbrudt netværk, det er omgivelse forståelse som kunne være meget mere problematisk og kunne give en større risiko af uheld. Desuden vil bil producenter også have at de førerløse biler skal kunne kommunikere informationer med hinanden, på den måde at reducere flere uheld. Vej transport selskaber ville også få positivt indtryk med introduktionen af ”platoon”, som giver mulighed for at kører flere lastbiler på en blok. Kun en lastbil chauffør ville være nødvendig for den første køretøj i rækken, resten ville følge med med drejninger, ændring af fart og så videre.

Andet, 5G ville også være essential for den fjerde industriale revolution hvilket er planeret i 2020’erne. Dette udtryk kaldes industriautomatisering, reduktion af kablerne og arbejdskraften i branchen. Fra 2000'erne efterspørgerelserne efter flere og flere produkt personalisering, så tilbuddet er på udkig efter måder at svare på her. Industri 4,0 ville være det sidste skridt i en-til-en-marketing med en fuldstændig automatiseret og personlig proces til online-indkøb, fra ordren til levering.

For det tredje kunne 5G ankomst tilbyde hele løbetiden for internet af ting og i vide udstrækning adventen af de forbundne hjem. I dag er hjemmeautomatisering et mindretal, fordi et helt automatiseret hjem er dyrt og svært. Det kræver at have en personlig computerserver i huset med optisk fiber. Ellers ville netværket være mindre mættet end i dag, flere ting i og uden for huset kunne forbindes til internettet, fordi de kunne være på samme sted uden at hindre hinanden.

Afslutningsvis er det nødvendigt at temperere vores udsagn, selv om 5G synes at være en revolution i teorien, må vi vente og se, hvad den reelle anvendelse af denne teknologi vil være, og implementeringen skal være hurtigere end dette fra 4G. Hvis alle brugerne ikke hurtigt dækker, kan dråben hurtigt falde, og efterspørgslen vil være så meget hurtigt uinteresseret af denne fremragende teknologi.

Mere