Nytårsaften 2020: hvad er traditionen, og hvad bliver anderledes?

Nytårsaften 2020: hvad er traditionen, og hvad bliver anderledes?

NYTÅR I 2020:

I år kommer det ikke som nogen overraskelse, at det hele bliver lidt anderledes hvad angår traditioner og fest - og nytårsaften er desværre ikke nogen undtagelse. Dog er der ikke andet for end at hænge i og overholde retningslinjerne. Lad os tage et kig på nytårets (nye) traditioner!

Mad til nytårsaften

Mange danskere forbinder den traditionelle, hjemmelavede nytårsmenu med et godt stykke kød eller noget lækkert fisk. Kødet kunne for eksempel være en steak eller en mørbrad, og man kan med fordel komme kødet en tur i sous viden for et lækkert stykke mørt kød. Nemt! Hvad angår alt godt fra havet, så er det en udbredt tradition at man får en rejemad eller en rejecocktail til forret. Her kunne man også gå skridtet videre med noget ekstravagant tilberedt skaldyr eller kaviar. Mums! Dog må vi ikke glemme en af de allerstørste madtraditioner hvad angår nytårsaften, som er højt elsket: KRANSEKAGE! Hvis man er en haj til sprøjtearbejdet med glasur kan man med fordel selv kreere en fin kransekage til selskabet, men ellers foretrækker mange at købe deres kransekage udefra. Kransekagen bliver ofte serveret omkring årsskiftet kl 00 sammen med et lille glas champagne. Hvis man tør bevæge sig ud i den helt store hjemmelavede nytårsmenu, kan man drage inspiration fra denne idé til nytårsmenu.

Lige præcis nytårsaften foretrækker mange danskere dog at hente maden hjem udefra; det er hurtigt og nemt, og man får ekstra tid til at hygge sig og se nytårstalen i stedet for at stå ude i køkkenet hele aftenen. Ofte kan man få en rigtigt god nytårsmenu i det lokale supermarked, men ellers er der også mulighed for at få leveret fra restauranter. I år er restauranterne lukket for alt andet end take-away, så støt endelig restauranterne ved at købe din menu ude i år!

WHAT TO WEAR? Nytårsoutfit!

Nytårsoutfittet er en vigtig del af nytårsaften, og det er ikke nogen undtagelse i år. Trods omstændighederne skal vi huske at holde fast i den festlige ånd - selvom noget af festen måske kommer til at foregå gennem et videoopkald. Hvad angår hunkønnet, så kan man aldrig gå galt i byen (eller derhjemme) med en sort kjole. Så er det op til smag og behag, hvorvidt man vælger at gå den tætsiddende vej, eller om ens kjole er lidt mindre vovet og løstsiddende. Glimmer er også altid et godt og super festligt valg!

Hvis man sidder som mand og ikke aner hvad man skal tage på til nytår, så er det klassiske smoking-suit altid en sikker vinder. Style den med en butterfly, et par fine sko og en klud til lommen, så er den ved at være der! Du kan læse mere om det perfekte nytårsoutfit lige her.

Sådan skaber du den perfekte underholdning nytårsaften

I år kommer de fleste af os til at fejre det nye år hjemme i stuen i et meget mindre selskab end, hvad man kunne have oplevet ude i nattelivet. Langt de fleste nytårsarrangementer i de større byer er blevet aflyst, for eksempel det årlige nytårsarrangement i København, hvor der normalvis bliver fyret fyrværkeri af i store mængder på Rådhuspladsen. Men fat mod! I år er den perfekte mulighed for at blive årets bedste husvært for dine gæster. Vi har fundet en masse underholdning frem, herunder selskabslege til nytår, nytårspynt, og budgetvenlige løsninger til at imponere dine gæster.

Der er ikke noget som en selskabsleg til at pifte stemningen op med. Hvis man sidder med et selskab på under 10, så er der ikke noget bedre end at hive ens yndlingsbrætspil frem. Det kunne f.eks. være selskabsspillet Det dårlige selskab, eller Året der gik - perfekt til nytårsstemningen! Hvis man vil give spillene et festligt twist kan man indføre sine egne drukregler, hvor man skal drikke hver gang de andre får et point. Derudover kan man også prøve kræfter med gæt og grimasser - det er en klassiker, der altid får et lille grin frem. Tjek andre selskabslege ud her.

Udover et tilfredsstillet selskab, så skal der selvfølgelig også en masse pynt til. Nytårspynt behøver dog ikke at være noget, man smider en masse penge efter. Meget af det er nemt at lave selv! Vi har fundet en DIY på det perfekte nytårsbordpynt - som ovenikøbet er budgetvenligt! Tjek det ud her. Ellers er det også en mulighed at købe serpentiner, som man kan få i stort set alle supermarkeder op til nytår. De er super gode til at pynte ens nytårsbord, vindueskarme og reoler op med, og så skaber de nemt en festlig stemning, hvor det ligner at man virkelig har gjort noget ud af sin oppyntning. Psst: serpentiner er virkelig billige og et godt alternativ til det ellers dyre nytårspynt. God fest!

En sikker nytårsaften: videoopkald er din bedste ven

I år er tingene som sagt lidt anderledes. Men bare rolig! Med et hurtigt videoopkald kan du nemt ringe dine forældre eller din yndlings fætter fra Jylland op uden at skulle risikere at sprede smitte. Vi anbefaler at man skriver en sød besked eller giver et kald til dem, man har kær, men som man ikke skal fejre aftenen med. På den måde får du alle med til festen mens du samtidig forbliver i sikkerhed og uden for smittefaren.

Den fede nytårsfest: tips og tricks

Hvad er en fest uden god musik? Sørg for at have fremskaffet en god højtaler til din nytårsfest, så du kan holde gang i gæsterne med noget festligt musik. Det er et must-have! Hvis man ikke har en ven i omgangskredsen med en højtaler til rådighed, og budgettet ikke lige er til at investere i en dyr højtaler, så bare rolig. Der er rig mulighed for at låne højtalere til en god pris pr. dag overalt i Danmark.

Vi ses i det nye år!

Mere