Til en sjov aften i byen

Til en sjov aften i byen

Står du og er sulten, så er hele verden en mulighed. For i dag er der ikke kun restauranter fra de mest kendte lande, nej der er restauranter fra hele verden, og vil du selv lave maden, så er det muligt at finde ingredienser selv i de almindelige supermarkeder, som dækker manges behov.

Der er desuden en masse barer, som også kan give dig en god oplevelse, når du tænker på smag og oplevelser.

Står du og har brug for en restaurant, så er der noget for enhver smag, og der er også noget for enhver pengepung.

Hvis du kigger på de mange tilbud, som findes, så vil du kunne finde dem, som tilbyder dig en luksusbuffet med retter fra alverdens køkkener, og du kan få det mest hotte lige nu, som er det nye nordiske køkken serveret på toppen af idrætsparken hos Geranium. Hvis du har husket at bestille bord nogle måneder eller 5 i forvejen.

Der er en sammenhæng
Smagen og det, som du betaler for oplevelsen, har en sammenhæng, og du kan og må ikke forvente, der er samme kvalitet til en buffet til 150 kroner pr person og så en madoplevelse på en af byens mange michelinrestauranter. Men det er der nok heller ikke mange tilbage, som tror på. De fleste ved godt, at de mange fine stjerner, de koster, og det er ikke billigt.

Michelinrestauranterne er gode, og vi ved jo godt, at vi kommer til at betale ikke kun for maden, men for vinen, den oplevelse, som vi får, når vi trækker i det pæne tøj og bevæger os ind, hvor de serverer retten, som de færreste af os kommer til at skabe i vores eget køkken, for det er noget, som er mere end bare almindeligt besværligt at udføre. Bare det at få smagene til at blive lige, som man gerne vil have dem, er en udfordring.

Når du vælger sikkert og stadig vil kigge på prisen, så er der heldigvis stadig mange lækre muligheder, og de fleste af dem giver faktisk rigtig gode smagsoplevelser. De er også gode til at give dig en følelse af, at du har fået noget for pengene, og der er muligheder for at vælge mellem mange forskellige steder, så der er kamp om kunderne, og det ved de fleste af restauranterne godt. De ved, de skal være på tæerne hver eneste gang en kunde går gennem dørene, for der er ikke langt fra succes til fiasko.

Noget godt til alle situationer
Drikkevarer er noget, som i de senere år også er rykket meget ud af supermarkederne, som ellers i en del år havde en næsten monopollignende status. Nu er der kommet vinforeninger, der er destillerier, som tager kampen op med skotterne, og der har de sidste mange år været en del mikrobryggerier, som har lavet specialøl til folket.

Der er kommet forretninger, som har specialiseret sig i delikatesser, og det er også dem, som nogle gange sælger whisky, cognac eller andre former for spiritus til dem, som gerne vil have lidt ekstra, og som er villige til at give lidt ekstra, for der er nu engang forskel både i pris og i smag på en billig flaske whisky til den irske kaffe til en single malt fra det skotske højland.

Der er selvfølgelig de take-away steder, vi alle kender som pizzeriaerne og grillbaren for slet ikke at forglemme pølsevognen, den danske klassiker, som vi alle kender og holder af. Faktisk så meget, at vi bl.a. har givet den navnet skinkekutteren.

At der også for dem, som er billigst, er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, er der mange, som måske ikke tænker over. Men der er måske også en sammenhæng mellem den kvalitet, som mange spiser, og som mange køber, for vi skal jo ikke tænke os meget om, før vi ved, at det er ikke sundt at kaste os over pommes frites og mayonnaise, eller hvad du ellers gerne vil dyppe dem i. Det er nu engang sundere med de kogte kartofler med en dressing eller andet, og vi skal jo ikke spise så store mængder røget eller sammenpresset kød, som vi gør nu.

Alt i alt så har vi et overflødighedshorn af muligheder at vælge mellem, og der er mange gode muligheder for at få en god oplevelse, når du vælger noget ude i byen.

Mere