Til os, som altid er på farten

Til os, som altid er på farten

Telefoni er noget helt andet i dag, end det var for bare nogle få år siden. Det er rykket ud i det offentlige rum med mobiltelefonen, og det har været igennem så radikal en ændring, at det i dag er svært at kalde det for telefoni, som vi kendte det for nogle få år siden.

Telefoni i dag er digitalt, og de gamle landlinjer, som gik ind i hver bolig, er en saga blot. Det er de mobile, som i dag er eneste valg for mange.

Der kom en liberalisering af den danske telelov, og vi gik over til, at andre firmaer også kunne komme ind på det danske marked på lige fod med bl.a. KTAS, som Yousee, hed i hedengangen tid.

Den nye lov gjorde sammen med en eksplosion i teknologi, at telefoni ændrede sig næsten alt for hurtigt, og telefoni i dag handler næsten lige så meget om dækning, om der er mulighed for en ny telefon, eller om du får så meget fri data, som i dag bruges til at streame film og være på sociale medier med, lige meget hvor du er verden over.

Der er skarp konkurrence

Det er ofte samlede pakker, som sælges, og firmaerne på det danske marked er meget aktive og aggressive i deres markedsføring, for de ved, der er andre, som står klar, så snart der er den mindste åbning for at kapre de kunder, som ikke er tilfredse.

Telefirmaerne i dag har været nødt til at nytænke deres idé om det at være et telefirma, og de tilbyder i dag så meget mere, for de vil gerne være med der, hvor kunderne befinder sig. Så i dag er det nærmest en standard, at der er masser af data med, og du kan få pakker, som dækker husstanden med streamingservices med i pakken, så alle er dækkede, lige meget hvor de er.

Der er på det nærmeste et abonnement til enhver, og der er også mulighed for at tilpasse det ned til den mindste detalje. Faktisk så er det muligt, at du kan tilpasse et abonnement til for eksempel børnene, så de altid kan ringe til forældre og bedsteforældre, også selvom der ikke er flere penge på kontoen. Det er noget, som er vigtigt for forældre, og som sikrer, der ikke bliver ringet til udlandet eller til ukurante numre.

Telefoni i dag er også kombineret med internettet, som du bruger derhjemme. Det trådløse net, som vi næsten alle har derhjemme. Det hele kommer i samlede pakker og giver en konstant dækning af alt: Telefoni, streaming, tv og internet.

Intet uden nettet

Internettet har selvfølgelig givet mange nye muligheder, herunder internethosting. Der hvor du kan have dit abonnement på din hjemmeside. Det er der, hvor din hjemmeside hører hjemme, og det er dem, som sikrer, den er online, så dine kunder kan se den.

Internettet har som sagt åbnet en myriade af muligheder, og der er også kommet en helt ny måde at se tv på. Det er streaming, hvor du selv bestemmer, hvornår du vil se hvad. Det er noget helt nyt, og det har taget verden med storm og fuldstændig ændret den måde, vi ser tv på. Det har faktisk gjort, vi ikke længere kan leje en dvd i en forretning. Det er noget, som vi kan gøre på streamingtjenesterne, og det er noget, som de tilbyder dig. De tilbyder dig at leje de sidste nye film til gode priser, og der er også mulighed for at købe film og have dem liggende online, så du kan se dem igen og igen. Lidt som at have en sky til film, hvor det er med kode, du får dem åbnet. Det er i sandhed fagre nye verden.

Telefoni, internet, streaming, app tjenester og forretningstelefoni. Det hele er nyt og en uvurderlig del af vores hverdag. Det er jo noget, som vi, uden at tænke over det, slet ikke kan undvære, for det giver os adgang til de ting, som vi bruger mest i vores liv. Det er de sociale medier og til arbejde, venner familien og andre, vi holder kontakten, og det stiller større og større krav til den dækning, som firmaerne tilbyder. Men det er de på forkant med, selvom modstanden mod fremskridt altid eksisterer, og det nye 5 G netværk har givet grundlag for mange konspirationsteorier.

Mere