Hvordan investere man i aktier for begyndere?

Hvordan investere man i aktier for begyndere?
Finans

Introduktion

Aktier er en form for aktiesikkerhed, og de repræsenterer ejerskab. Hvis du ejer et selskabs aktier, er du medejer i selskabet, og du har ret til at stemme på medlemmer af bestyrelsen og andre vigtige forretningsforhold. For eksempel, hvis Virksomhed ABC har 100.000 aktier og du køber 10.000, ejer du 10% af selskabet.

Hvad er aktier?

Aktier kan enten klassificeres som almindelige eller foretrukne. Ejere af almindelige aktier har stemmeret og ret til udbytte, men der er en stor ulempe: Hvis et selskab bliver tvunget til at afvikle eller gå konkurs, er fælles aktionærer i bunden af ​​totempolen, når det kommer til udbetalinger. Foretrukne aktionærer og obligationsejere skal udbetales fuldt ud, før fælles aktionærer kan begynde at modtage betalinger.

Hvordan fungere investering i aktier

Konceptet bag, hvordan aktiemarkedet fungerer, er ret simpelt. Aktierne fungerer som et auktionshus og gør det muligt for købere og sælgere at forhandle priser og foretage handler.

Aktiemarkedet fungerer gennem et netværk af børser, som for eksempel New York Stock Exchange eller Nasdaq. Virksomheder noterer aktier på en børs gennem en proces kaldet en børsintroduktion eller børsnotering. Investorer køber disse aktier, hvilket giver virksomheden mulighed for at skaffe penge til at udvide sin forretning. Investorer kan derefter købe og sælge disse aktier indbyrdes, og børsen sporer udbud og efterspørgsel på hver børsnoteret aktie.

Udbud og efterspørgsel hjælper med at bestemme prisen for hver sikkerhed eller de niveauer, hvor aktiemarkedsdeltagere - investorer og forhandlere, er villige til at købe eller sælge.

Købere tilbyder et "bud" eller det højeste beløb, de er villige til at betale, hvilket normalt er lavere end det beløb, som sælgerne "beder om" til gengæld. Denne forskel kaldes budspørgsmålet. For at der kan ske en handel, skal en køber hæve sin pris, eller en sælger skal sænke sin.

Alt dette lyder måske kompliceret, men computeralgoritmer udfører generelt de fleste prisfastsættelsesberegninger. Når du køber aktier, vil du se spredning af udbud, efterspørg og bud-forespørgsel på din mæglers websted, men i mange tilfælde vil forskellen være øre og vil ikke være meget bekymrende for begyndere og langsigtede investorer.

Hvordan og hvor skal man købe aktier?

 • Man har på forhånd besluttet, hvad de ønsker, at deres porteføljer skal opnå, og de er fast besluttede på at holde fast ved det.
 • Man er opmærksomme på de daglige nyheder, tendenser og begivenheder, der driver økonomien og alle virksomheder i den.
 • Man bruger disse mål og viden til de beslutninger man træffer, for at købe eller sælge aktier.

Bedste steder at handle aktier

Hvis du har haft øje på Royal Mail-aktier eller altid har haft lyst til at investere i Marks & Spencer, men du ikke er sikker på, hvor du skal starte, er den gode nyhed, at køb af aktier ikke er kompliceret.

Den nemmeste og billigste måde at købe aktier er online fra det, der kaldes en 'aktiehandlingsplatform'. Disse platforme giver dig mulighed for at købe aktier fra ethvert selskab, der er noteret på børsen og forskellige oversøiske børser.

Der er hovedbørsen - London Stock Exchange, hvor du får en lang række virksomheder inklusive de virkelig store spillere som Marks & Spencer. Så er der Alternative Investment Market (AIM), der viser mindre udviklingsselskaber, som du måske ikke har hørt om.

Virksomheder bliver noteret på fondsbørsen, efter at de har gennemført en første børsnotering, en proces, der grundlæggende tager virksomheden fra at være privat til offentlig, så andre i sidste ende kan købe aktier i den.

Du vil altid være i stand til at købe og sælge aktier, der handler på aktiemarkedet. Prisen bestemmes dog af udbud og efterspørgsel fra potentielle købere og sælgere til enhver tid. Høj efterspørgsel vil øge omkostningerne (mens lav efterspørgsel vil gøre det modsatte).

Selvom du kender den nøjagtige andel, du vil købe, skal du stadig oprette en handelskonto og sørge for, at der er nok penge i den, før du kan købe aktien.

Når du har gjort dette, kan du logge ind på din konto og søge efter den aktie, du vil købe. Du kan enten vælge at købe en mængde aktier eller en værdi. Uanset hvad du vælger, skal du have penge nok på din forretningskonto, til at dække både dette og eventuelle handelsgebyrer.

Når du har valgt, hvordan du vil handle, vil en pris blive noteret, når du har accepteret prisen, vil aktierne derefter blive vist i din portefølje.

Tips til aktieinvestering

Hvordan lærer man investering i aktier?

 • Åbn en aktiemæglerkonto
 • Læs godkendte bøger
 • Læs godkendte artikler
 • Find en mentor eller en ven at lære med
 • Undersøg og følg succesrige investorer
 • Læs og følg aktuelt aktiemarkedet
 • Overvej nøje betalte abonnementer
 • Udforsk forsigtigt seminarer, online kurser eller live klasser
 • Køb dine første aktier, eller øv handel med en simulator
 • Følg Warren Buffetts råd, køb og hold markedet

Invester aldrig penge du ikke har

Et almindelig investeringsudtryk, som man måske hører, er ikke at investere penge, som man ikke har råd til at tabe.

Investere i hvad du kender

Det er muligt at estimere en række indre værdier for en virksomhed baseret på dens årsregnskab og arkivering. Dette kan dog ikke gøres, hvis man ikke forstår, hvordan en virksomhed tjener penge. Hvis du for eksempel ikke ved noget om lægemiddelproduktion, bør du ikke investere i Novo Nordisk. Hvorfor? Medmindre du forstår virksomhedens produkter, marked, konkurrencestyrker og svagheder, vil du ikke være i stand til at projicere de fremtidige pengestrømme.

Timing af investering

Markedstiming refererer til en investeringsstrategi, hvorigennem en markedsdeltager træffer købs- eller salgsbeslutninger ved at forudsige prisbevægelser for et finansielt aktiv i fremtiden. Investorer, der følger strategien, sigter mod at overgå markedet ved at tage en lang position (køb) på markedets bund og en kort position (salg) på markedstoppene.

Hvordan køber man aktier online?

 • Find en god online mægler
 • Åbn en investeringskonto
 • Upload penge til din konto
 • Find en aktie, du vil købe
 • Køb aktien
 • Gennemgå dine aktiepositioner regelmæssigt

Konklusion

At kende forskellen mellem en grænse og en markedsordre er grundlæggende for individuel investering. Der er tidspunkter, hvor den ene eller den anden vil være mere passende, og ordretypen påvirkes også af din investeringsmetode.

En langsigtet investor er mere tilbøjelige til at følge en markedsordre, fordi den er billigere, og investeringsbeslutningen er baseret på fundamentale forhold, der vil spille ud over måneder og år, så den nuværende markedspris er mindre problematisk. En erhvervsdrivende ønsker imidlertid at handle på en kortsigtet tendens i diagrammerne og er derfor meget mere bevidst om den betalte markedspris; i hvilket tilfælde er en grænseordre for at købe ind med en stop-loss-ordre, til at sælge normalt det absolutte minimum for oprettelse af en handel.

Ved at vide, hvad hver ordre gør, og hvordan hver enkelt kan påvirke din handel, kan du identificere, hvilken ordre der passer til dine investeringsbehov, sparer dig tid, reducerer din risiko og vigtigst af alt sparer dig penge.

Mere Finans