Sådan holder du faste udgifter nede

Sådan holder du faste udgifter nede
Finans

Hvis du ønsker at få mere luft i budgettet, så kan det klart anbefales at sætte sig ned og gennemgå budgettet med en tættekam. Hvis du ikke allerede har et budget, så kan du passende starte med at få ordnet det først. Du skal lave en oversigt over din månedlige indtægt, og alle dine udgifter, i det omfang du kan. Visse udgiftsposter, såsom husleje, forsikring, telefon og internet, er typisk månedlige udgifter eller en udgift der kommer hvert år, som du så kan lægge lidt til side til hver måned. Men når det handler om at spare, så kan du gøre mere end bare at forsøge at købe mindre slik og tøj. Hvis man vil se store resultater, så skal man også kigge på sine faste udgifter nemlig.

Er alle udgifter nødvendige?

Det første du skal gøre, når du først har fået overblik over hvor dine penge går hen hver måned, det er at se hvad der kan undværes. Skal I virkelig både have den helt store TV-pakke og abonnementer på 3-4 forskellige streamningtjenester? Er der nogen man kunne pause og så genoptage senere?

Det kan også betale sig at kigge på forsikringer, for mange ender faktisk med at være ”overforsikrede”, hvor de er dækket ind på det samme område med flere forsikringspolicer. Det er spild af penge, så hvis der er noget I ikke længere bruger eller som man er dækket ind på flere gange, så sørg for at tjekke op på. Der er mange penge at spare. Det kan også være at der er visse udgifter, såsom taxakørsel, caféture og shopping, som er lavthængende frugter i budgettet. Hvis du tænker mere over dine køb og måske foreslår billigere eller gratis aktiviteter med venner, så kan det gøre en mærkbar forskel. Især hvis det lægges sammen med besparelser på færre abonnementer og nedsatte faste udgifter.

Gå på tilbudsjagt

Apropos faste udgifter, så er det yderst vigtigt at du sikrer, at du får den absolut bedste pris på ting som forsikring, telefoni og internet. Der er mange penge at spare hvis man en gang hver halve eller hele år får indhentet tilbud på de forskellige kategorier og kan sammenligne priser. Dermed holdes de faste udgifter nede, for der er ingen grund til at betale mere, hvis du kan få samme service for færre penge. Det kan gøre med en prissammenligningstjeneste, som du kan finde her på siden.

Det er dog også værd at tjekke, at du reelt får den samme eller bedre service til en billigere pris. Du kan spare op til flere tusinder ved at skifte internetudbyder, men du skal også huske på f.eks. netværksdækningen. Hvis du nyder at streame film, serier, sport, live events eller andre slags underholdning, så skal du bruge en solid internetforbindelse.

På tide at flytte?

En af de absolut tungeste poster på de fleste danskeres budgetter er huslejen eller afdrag på bolig. Hvis du bor i ejerbolig, så er det selvfølgelig svært at lave noget form for skift (medmindre I reelt gerne vil sælge boligen alligevel), men måske kan I få omlagt lånet og spare penge – eller betale færre penge i renter og mere af på lånet. Hvis du til gengæld bor til leje og ikke har noget imod at flytte, så kan man spare penge ved f.eks. at flytte i noget mindre eller noget, der ligger længere væk fra store byer. Hvis du ikke har planer om at flytte fra din ejerbolig, så kan du også overveje at udskifte vinduer, elpærer og isolere mere, for at spare penge på varmeregningen – det kan godt betale sig i det lange løb.

Vi håber, at du har fået inspiration af disse tips til at gennemgå dit budget. De bedste besparelser er nemlig dem, der er passive. Det betyder, at du ikke nødvendigvis skal begrænse dine caféture, hvis du i stedet kan opnå flere tusinde kroners besparelser årligt på f.eks. varmeregning, færre abonnementer, billigere forsikring og internet.

Mere Finans