Brug de rigtige rabatkoder for dig

Brug de rigtige rabatkoder for dig
Generelt

En af de bedste ting i verden er at spare penge. Der er intet bedre end at vide, at man har givet 10 % mindre for en ting - det giver jo flere penge på kistebunden, som kan bruges på nogle andre gode ting! Som kunder er vil alle på en eller anden måde tilbudsjægere i et forsøg på at få mere for vores penge, som blandt andet kan ses på reklamer for alt-i-en pakker fra bredbåndsudbydere.

Butikker kommer jævnligt med tilbud, men der er også tilbud, især på hjemmesider, som butikkerne ikke reklamerer med - det er oftest tilbud, hvor man kan få mere end bare et reduceret beløb. Dette her indslag kigger på netbutikkernes rabatkoder.

Hvad er en rabatkode?

En rabatkode er essentielt et tilbud hos en hjemmeside. Hvis du har været inde på en hjemmeside, hvor du kan købe produkter, altså en netbutik, har du sandsynligvis lagt mærke til et felt, hvor du kan skrive enten en gavekode eller en rabatkode.

Gavekoden er det samme som et gavekort til en fysisk butik, og skal købes, før den kan anvendes - rabatkoden er derimod et tilbud fra butikkens side. Den kan være henvendt til folk, der holder deres nyhedsbreve, hvor de så kan få særlige fordele og tilbud, eller det kan være en loyalitetsgevist, fordi man har handlet der et bestemt antal gange. Det er i bund og grund en anden type af reklamekampagne for udbydere.

Giver ikke nødvendigvis det bedste tilbud

Selvom det kan virke sådan i øjeblikket, at rabatkoden giver en god pris på en vare eller en service, bør du dog stadig være opmærksom på, om tilbuddet nu er bedre end andre steder. Det er typisk arrangeret på en sådan måde, at tilbuddet ikke skiller sig meget ud fra andre netbutikker, og der er en sandsynlighed for, at du kan finde det samme produkt eller den samme service til et bedre tilbud.

Det kan virke som et godt tilbud, når man lige ser det i butikken, sammenlignet med produktets førpris, men måske er produktprisen generelt højere i den pågældende butik end hos andre. Det giver selvfølgelig en fornemmelse af, at det er mere eksklusivt, som sagtens kan være appellerende for nogen. Med det store e-handelsmarked, der er i Danmark, gør netbutikkerne deres for at holde sig aktuelle og konkurrencedygtige.

Hvor finder jeg en rabatkode?

Man behøver ikke nødvendigvis at have handlet i en af netbutikkerne før eller holde deres nyhedsbrev for at få del i rabatkoderne. Der er i dag mange forskellige hjemmesider, som hjælper dig med at finde rabatkoder til alverdens netbutikker. De fleste overvejer slet ikke, at man kan finde en rabatkode og for eksempel spare fragten på sine varer, for det er ikke noget det specifikke hjemmesider ikke reklamerer om.

Hvis du besøger en af de hjemmesider, som samler rabatkoder, kan du nemt og hurtigt lige finde en rabatkode til din foretrukne hjemmeside, som du så kan bruge, inden du betaler. De giver dig koden, som du kan kopiere, og hvilke fordele, du får af at indløse den.

Stort udvalg af rabatkodehjemmesider

Med en hurtig søgning på nettet kommer der utallige hjemmesider op, som tilbyder rabatkoder til alverdens butikker. De reklamerer alle med, at de har de bedste rabatkoder til de bedste butikker, eller de har det største udvalg af rabatkoder, du kan vælge imellem.

Dog er det ikke altid garanteret, at rabatkoden stadig virker, og der er en stor sandsynlighed for, at du kan finde mange af de samme rabatkoder ved de andre rabatkodehjemmesider. Det er derfor et spørgsmål om præference, hvilken rabatkodehjemmeside, du vil bruge. Der er dog nogle hjemmesider, der viser succesraten af rabatkoden, så du kan få en ide om, om den er værd at anvende, eller de viser statistikken for, hvor meget den er blevet brugt, så du ved, at det er en kode, der virker, og som tillige er meget populær.

Rabatkoder til din foretrukne butik

Nogle rabatkodehjemmesider tilbyder også, at du kan lave en liste over dine foretrukne butikker, så du får dem vist først. Hvis du nu for eksempel ikke har behov for at vide, at du kan få 20 % rabat hos en eller anden tøjbutik, men gerne vil se, at du kan få 25 % ved en hjemmeside, der sælger boligartikler, kan du bare vælge at have hjemmesiden med boligartikler som en foretrukken butik - dermed får du kun vist de rabatkoder, som er relevante for dig.

Der er andre applikationer, som kan finde rabatkoder til dig, mens du er inde på en særlig hjemmeside. Den installeres i din browser, og holder øje med, om der er rabatter til den hjemmeside, du er inde på i øjeblikket. Når du så foretager et køb, kommer app’en med mulige rabatkoder, som du kan vælge at indløse, og så fikser den det for dig.

Nemmere bliver det nærmest ikke.

Ikke altid rabatkoder

Selvfølgelig er der tider, hvor netbutikkerne ikke har kampagner i gang, der udbyder rabatkoder, så mange hjemmesider, der finder og samler rabatkoder, inkluderer også tilbud, som egentlig bare er aktuelle på den pågældende hjemmeside. Det er praktisk, idet du så kan finde ud af, hvilke netbutikker, der i øjeblikket har et eller andet særligt tilbud, men det strider dog lidt imod konceptet om rabatkodehjemmesiderne som sider, der viser dig de bedste rabatkoder til netbutikkerne. Der er ikke meget rabatkode over et tilbud, som gælder for hele netbutikken, og så har besøget til rabatkodehjemmesiden været mere eller mindre forgæves, hvis du besøgte den i forhåbning om at finde en rabatkode.

Rabatkoder i fremtiden

Det er tvivlsomt, at det store antal af rabatkodehjemmesider, der er i dag, bliver ved med at præge internettet. Fremtidens rabatkodejagt kommer sandsynligvis til at blive udført af en applikation, som du kan hente ned i browseren - det kan du for eksempel allerede i dag. Dertil er det ikke usandsynligt, at rabatkoderne vil blive tilpasset brugeren, så du kan få en bedre rabatkode på de hjemmesider, hvor du alligevel handler mest på, ikke ulig de personlige tilbud de fleste supermarkeder i dag tilbyder deres kunder.

Men indtil videre må du selv udforske de forskellige rabatkodehjemmesider of finde den rabatkode til den netbutik, der passer bedst til dig.

Mere Generelt