4 ting du skal huske til julefrokosten  

4 ting du skal huske til julefrokosten  
Mad & Drikke

Selvom der stadig går lidt tid, før julen atter er over os, så er vi gået ind i oktober måned, og de første julevarer er blevet stillet frem i diverse supermarkeder. Det betyder dermed også, at de første julefrokostinvitationer snart vil dumpe ind ad brevsprækken.

Er du klar til en ny sæson med sild, snaps og grøn langkål?

Måske har COVID-19 gjort, at du er en smule rusten i forhold til forberedelserne. Derfor har vi lavet denne miniguide på 4 ting, du i hvert fald skal have styr på, når du skal have din næste julefrokost.

Snapseglassene skaber festen

Snapseglas er en ganske vigtig del af en julefrokost. Ofte er det dog blot engangsformatet af et shotglas, som bliver fundet frem, og det er der naturligvis mange grunde til. Især når det er større firmafrokoster eller studiefrokoster, da der her er mange deltagere.

Men skal du have en mindre og mere intim julefrokost med de nærmeste, så gør det ikke noget at sætte de flotte snapseglas på bordet.

Hos barlife finder du et stort udvalg af forskellige snapseglas, hvor du virkelig har muligheden for at finde glasset i din ånd. Dermed kan du også skabe de idéelle rammer for den perfekte julefrokost.

Snaps skal der selvfølgelig også til

Vi kommer naturligvis ikke udenom selve snapsen, når nu vi sætter snapseglassene så højt på prioriteringslisten.

Skal du holde dig til den klassiske ”Røde Aalborg”, som er en ikonisk taffelakvavit. Eller skal du gøre det uventede og udforske det store snapsemarked for at finde en spændende julesnaps?

I nogle tilfælde kan det endda give mening selv at forsøge sig med at lave snaps.

Hvis du gerne vil gøre noget anderledes, men du ikke lige ved, hvor du skal starte eller kigge hen, så kan vi varmt anbefale dig at starte her.

Der får du nemlig en masse tips og inspiration til, hvilken julesnaps du potentielt skal sætte på julefrokostbordet til den kommende julefrokost.

Den gode julestemning

Ingen julefrokost uden den gode julestemning. Har du styr på playlisten med alle julehits? Har du pyntet op med juleservietter og små nisser. Skal gæsterne følge en juledresscode, hvor der gerne skal være én rød beklædningsgenstand som minimum?

Alle disse små og hyggelige detaljer, som sammenlagt er med til at skabe den varme og hjertelige julestemning, de er meget vigtige. De er nemlig med til at få julefrokosten til at adskille sig fra andre typer af frokoster.

Vi kunne naturligvis også have skrevet spalte op og spalte ned, om hvilke retter du skulle sætte på bordet. Men i bund og grund er det jo ikke maden det handler om. Det er fællesskabet og de gode stunder sammen med familien, vennerne eller kollegaerne.

Okay, vi kan ikke lade være med lige at henvise til denne side, hvor du måske kan finde lidt madinspiration, hvis du nu har brug for det.

Pakkespil

Ingen julefrokost uden pakkespil! Der er rig mulighed for at arrangere forskellige pakkespil, og det traditionelle pakkespil med terninger, hvor man skal slå en sekser for at må stjæle en af de andres gaver, er med garanti et hit til enhver julefrokost! Pakkespillet behøver ikke at koste en formue, og ofte er det en kunst at købe billige pakker, der er sjove, provokerende, sjofle eller noget helt fjerde.

Pakkespillet er med til at skabe en rigtig hyggelig og løssluppen stemning, og er samtidig et genialt tiltag, hvis der er flere gæster, der ikke kender hinanden på forhånd. Det kommer de uden tvivl til, når først det vilde pakkespil er skudt i gang!

Og mangler du inspiration til pakkeidéer, er det bare at lave en hurtig søgning på internettet, eller alternativt besøge den nærmeste spøg og skæmt-butik i byen – her kan du finde masser af gaver, der koster 10-20-30 kr. og opad. Et godt tip er at købe flere billige gaver end færre, dyrere gaver, da pakkespillet i realiteten ikke handler om pakkerne, men derimod om selve spillet.

Med snaps i de rette snapseglas, god julestemning og et finurligt pakkespil kan du se frem til en julefrokost, du og dine venner, kolleger eller familie sent vil glemme. Og når alt kommer til alt, er det jo præcis, hvad det handler om, ikke sandt?

Mere Mad & Drikke