Guide: Sådan bliver du klar til drømmerejsen

Guide: Sådan bliver du klar til drømmerejsen
Rejser & Oplevelser

Det skaber en spænding i kroppen, som er fantastisk, og man summer helt af begejstring. Der er dog et stykke vej fra tanke til handling, fordi det kræver en del planlægning. Det betyder bestemt ikke, at det er helt uden for rækkevidde, hvis man gør en indsats for at nå dertil. Det kræver blot, at man gør op med sig selv, hvad man gerne vil, undersøger forskellige muligheder og sikrer sig, at økonomien er i orden inden afrejse. Derudover er det vigtigt med en god forsikring og en god pakkeliste, så man ikke glemmer de vigtigste ting i farten. Her får du en guide, så din tanke kan blive til handling, og du kan komme sikkert afsted på din drømmerejse.

Læg den rigtige rejseplan

Der er utrolig mange måder at rejse på, og der er nærmest ingen grænser for, hvor det er muligt at rejse hen i dag. Det kan godt gå hen at blive lidt af et luksusproblem, da det kan være svært at finde ud af, hvilken rejse der egentlig er drømmerejsen for dig. På denne side kan du blive klogere på, hvad du drømmer om, hvornår du gerne vil afsted, og hvad du gerne vil opleve på din rejse. Du kan skræddersy rejsen, så den passer til dig og dine behov. Er din drøm at rejse ud alene, med en gruppe venner eller med familien, så er der vidt forskellige behov og prioriteter i spil. Derfor er det altid godt givet ud, at undersøge hvilke muligheder der er.

Inden du rejser, er det også vigtigt at undersøge, om det land, du ønsker at rejse til, kræver vaccinationer - og i dette tilfælde om du allerede har vaccinationerne gennem det danske vaccinationsprogram. På sundhed.dk kan du blive meget klogere på, hvad du skal være opmærksom på i din specifikke situation.

Styr på økonomien

Man kan ikke komme udenom, at det koster at rejse. Der er dog måder, hvorpå man kan få råd til en dejlig ferie, uden at ende ud med en helt tom bankkonto. Læs mere om, hvordan du får råd til det du drømmer om her på DanskeAnmeldelser. Der er også gode muligheder for at spare penge op, hvis man prioriterer efter, hvad der har størst betydning for at rejsen bliver, som du drømmer om. Hvis man er et kæmpe madøre, så er det måske ikke restaurantbesøg, man skal spare på, men så kan det være, at man ikke har brug for at bruge en masse penge på dyre seværdigheder.

Det kan også være, at man er afsted med familien og ønsker at opleve en masse underholdning af forskellig art, men har det helt fint med at lave maden selv og spare penge på den måde. Det kommer meget an på, hvordan man prioriterer. Men ligegyldigt hvad er det en god idé at gennemtænke det og måske lægge et budget, inden man rejser. Det er specielt en god idé, hvis man skal være afsted i en længere periode. Der er også andre ting, som kan rippe dit feriebudget, uden at du nødvendigvis tænker over det. TV2 giver her fem eksempler på, hvor der er risiko for at falde i fælden og bruge unødige penge.

Forsikring

Det er måske ikke det sjoveste at bruge tid og penge på, men det er en rigtig god idé, at have styr på sin rejseforsikring, og sørge for at tjekke, om den dækker som den skal. Hvis uheldet skulle være ude, vil du takke dig selv for, at du tog dig tid til at sætte dig godt ind i, hvordan din forsikring er skruet sammen. Det kan gå hen at blive rigtig dyrt, hvis man ikke er forsikret, og der skulle ske noget uventet på din rejse.

Det vigtigste til pakkelisten

Det er sjovt, hvordan man altid har følelsen af at have glemt noget, når man står i lufthavnen og checker sin bagage ind. Pakkelisten kører rundt i hovedet på én, hvilket der ikke er noget at sige til, for den er ofte rigtig lang. For det meste overlever man dog at glemme en tandbørste, solcreme eller badetøjet - det kan man anskaffe sig senere. Der er dog nogle ting, som kan gå hen at blive meget problematisk at glemme. Her får du en liste med de vigtigste ting at huske, når du pakker til din rejse:

  • Pas

  • Diverse billetter

  • Blå sygesikringsbevis

  • Forsikringsoplysninger

  • Betalingskort - evt. valuta i kontanter

  • Mobiltelefon

  • Evt. medicin

Plads til spontanitet

Som beskrevet, er det selvfølgelig rart at planlægge og sikre sig, at alt det praktiske er i orden, men når det så er sagt, skal der også være plads til spontanitet. Hvis rammerne for rejsen er i orden, skal der også være mulighed for at være fleksibel, hvis man møder noget på sin vej, som man bare skal opleve. Man kan ikke forudse alt, og nogle at de mest værdifulde oplevelser sker ofte i det uventede. En del af planlægningen kan også sagtens være, at der i en periode ikke er nogen plan. Det giver en frihed til at gøre det, man har lyst til i øjeblikket, hvilket giver en form for ro fordi man ikke har nogle forventninger til, hvad der skal ske. Der er ikke noget man skal nå, og man kan bare slappe af og nyde livet, hvis det er det, man trænger til.

Nu er du er der ingen undskyldning for ikke at gøre dine tanker til virkelighed og starte med at planlægge din drømmerejse. Hvis viljen og motivationen er der, skal det nok blive, som du har drømt om - og mere til. Når du først er taget afsted, glemmer du alt det arbejde og den tid, som det krævede at have styr på alt det praktiske, men det er det hele værd. Det giver ro i maven at vide, at du har styr på det hele. Rigtig god tur og held og lykke med drømmerejsen.


Mere Rejser & Oplevelser