Drømmejob: Sådan kommer du i gang med jobjagten

Drømmejob: Sådan kommer du i gang med jobjagten
Serviceudbydere

Er du jobsøgende, er det vigtigt at læse grundigt op på din måske kommende arbejdsplads. Ikke kun på virksomhedens hjemmeside, men også på af virksomheden uafhængige sider som DanskeAnmeldelser. Vi vejleder dig til, hvordan du søger job på nettet, og hvordan du passer så godt på dig selv, som det er muligt, og undgår at havne et sted med dårligt eller skadeligt arbejdsmiljø.

Vi taler så ofte om jagten på drømmejobbet, også selvom jobs egentlig er til for at tjene penge. Men for mange af os fylder vores arbejde meget, og det bliver større og mere end bare en måde at få smør på brødet. Faktisk bruger en fuldtidsansat 37 ud af ugens 168 timer på at arbejde (plus overtid), så det er naturligvis vigtigt at finde et, man kan holde ud. For husk, du skal også have tid til at sove, tilbringe tid sammen med venner og familie og dyrke dine fritidsinteresser.

De fleste af os har prøvet at være jobsøgende. Det er en på én gang spændende og angstprovokerende ting at kaste sig ud ad nye professionelle veje uden at være sikker på, hvor man lander. Og hvordan finder man overhovedet sådan et drømmejob? Vi guider dig til, hvordan du kan komme tættere på dit næste job ved at søge på nettet – og hvordan du læser et spadestik dybere om virksomheden, så du undgår et usundt eller decideret skadeligt arbejdsmiljø.

Find de rigtige jobopslag

Inden du kan søge et job, er du selvfølgelig nødt til at finde ud af, hvor du mangler. Mange servicevirksomheder slår ledige jobs op på sider som StepStone og Jobindex, hvor du kan sætte filtre og notifikationer op til din e-mail, så du ikke går glip af et job, som passer til din profil. Læs andre folks oplevelser med jobsiderne på DanskeAnmeldelser.

Brug god tid på at læse om jobbet, inden du begynder at skrive din ansøgning, og find ud af, hvor lige præcis du kan bidrage med noget uundværligt for virksomheden.

Læs op på virksomheden

Inden du sender en ansøgning afsted til en virksomhed, kan det være en god idé at læse lidt om virksomheden online. Og her mener vi ikke kun på virksomhedens egen hjemmeside, hvor der ofte kastes et glitrende tæppe af løfter og gode intentioner over den. Begynd hellere med en søgemaskine. Hvad skriver andre mennesker om virksomheden? Har virksomheden været i stormvejr i medierne?

Læs op på virksomhedens produkter

Når du er sikker på, at der ikke er noget utilgiveligt snavs at finde på den virksomhed, du drømmer om at arbejde hos, kan du begynde at se på de produkter, som virksomheden eventuelt sælger. Hvordan bliver de modtaget hos kunden? Er der mange klager og dårlige anmeldelser på sider som DanskeAnmeldelser?

Hvis kunderne er tilfredse, er der vist ikke meget at udsætte på kvaliteten af virksomhedens produkter. Men har de fået en regn af dårlige anmeldelser, kan det være tegn på, at virksomheden er dårligt skruet sammen. Og du skal huske, at du kommer til at skulle stå på mål for virksomheden, hvis du ender med at blive hyret. Kan du det? Søger du alligevel trods dårlige anmeldelser, så kan du overveje at tag det op i en eventuel jobsamtale.

Arbejdspladser får sig selv til at se godt ud

Under alle omstændigheder, når du leder efter dit næste job, så skal du huske på, at virksomheder har en stor interesse i at få sig selv til at se godt ud. Ofte bliver der, i hvert fald i større virksomheder med større budgetter, lagt mange midler i at pudse udstillingsvinduet, så arbejdspladsen kommer til at se indbydende ud. Det er du nødt til at prøve at se igennem. For ikke alle arbejdspladser er så pæne indvendigt, som de får det til at se ud til udadtil.

Pas godt på dig selv

Kommunikation & Sprog har lavet en guide til, hvordan du skriver en knivskarp ansøgning, som du kan læse her.

Alt for mange danskere sygemeldes med stress på grund af et dårligt arbejdsklima eller som konsekvens af dårligt arbejdsklima. Er du offer for dette, er det ikke din skyld, det er din virksomhed, som ikke har behandlet dig ordentligt. Det er så vigtigt, at dit arbejde ikke får dig til at knække nakken. Du finder en liste over seks måder, du kan undgå stress på hjemmesiden godtarbejdsliv.dk.

Husk at passe godt på dig selv – og søg hjælp, hvis du begynder at opleve konsekvenser af et usundt arbejdsmiljø. Det bliver du ikke en dårligere medarbejder af.

Mere Serviceudbydere