Formula 1

Alle anmeldelser

Formula 1

100% Vil købe her igen

Anmeldelser, klager og kundeoplevelser Skriv en anmeldelse

Læs uafhængige anmeldelser, klager og oplevelser her!

Alle anmeldelser (0)

  • Ingen anmeldelser endnu!

    Find virksomheder, du har erfaring med, og skriv anmeldelser! Dine anmeldelser bidrager til et gennemsigtigt marked og forbedrer virksomhedernes pålidelighed..

Andre læste også

Logo GfK Mini-Danmark

GfK Mini-Danmark

0 anmeldelser

Når vi handler, så er der mange, som holder øje med, hvad vi handler, hvornår og følger det nøje for at se v...

Logo Compensair

Compensair

1 anmeldelser

Der er mange aspekter i livet, hvor man kan finde det nyttigt at søge hjælp fra enten uddannede advokater eller jurister. Lovgivning i...

Logo Bare For Mig

Bare For Mig

1 anmeldelser

Idet hverdagen i forvejen er travl for mange danskere, fyldt med mange gøremål allerede, hvordan finder man så tid til også...

Logo Voidu

Voidu

1 anmeldelser

Her finder du spil og videoer online til helt specielle priser. Priser vises også i Danske Kroner. Om Voidu Voidu er en del af Azerion gr...

Formula 1

Formel 1 er en af ​​de mest populære sportsgrene i verden. Det er den højeste klasse af internationalt racerløb for enkeltsædedeformel-racerbiler. Formel 1 er sanktioneret af Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), som blev etableret den 20. juni 1904. Formel 1 blev indviet den 13. maj 1950 som verdensmesterskabet for kørere i Silverstone i Storbritannien. I 1981 blev det kendt som FIA Formel 1 verdensmesterskab.

Hvordan startede Formel 1?
Oprindelsen af ​​Formel 1 kan spores tilbage til EM i 1920'erne og 1930'erne. Anden Verdenskrig satte en stopper for al kapsejlads i Europa. Nogle motor-racing-entusiaster begyndte at køre racerbiler efter Anden Verdenskrig. I 1946 blev Formel 1 aftalt som et sæt regler, som alle konkurrenter skal overholde. Torino Grand Prix i 1946 var det første Formel 1 Grand Prix-arrangement, der blev afholdt.

Selvom mange Grand Prix-organisationer i hele Europa havde formuleret regler for Grand Prix-løb, blev væddeløb suspenderet på grund af konflikten. World Drivers’ Championship blev formaliseret i 1947. Det første verdensmesterskabsløb blev afholdt på Silverstone i Storbritannien i 1950. World Constructors’ Championship fulgte otte år senere.

Hvordan blev Formel 1 big business?
Da Bernie Eccelstone i 1971 købte Brabham Team, fik han en plads i Formula One Constructors’ Association (FOCA). Han blev formand for foreningen i 1978. Før Eccelsstones indgriben forhandlede kredsejerne med individuelle hold. Eccelstone overtalte FOCA til at tilbyde kredsløbsejerne en kollektiv aftale, som viste sig at være gavnlig for konstruktørerne.

Fédération Internationale du Sport Automobile (FISA) blev dannet i 1979 og fortsatte straks med at hævde sin ret over tv-indtægter. Da FOCA havde en strid med FISA om tekniske forskrifter, boykottede FOCA et Grand Prix. FISA blev tvunget til at trække sine sanktioner tilbage fra løbet. FISA overdrog også senere administrationen af ​​tv-rettigheder til FOCA.

Der var yderligere stridigheder. Konstruktører kom ud med turboladede motorer, der producerede over 1.300 hk (BMW i 1986). FISA havde allerede forbudt jordeffektaerodynamik i 1983. FIA reducerede brændstoftankens kapacitet for at reducere motorernes effekt i 1984. I sidste ende forbød FIA totalt turboladede motorer i 1989.

Lotus afslørede første gang en bil med aktiv affjedring på Lotus 91 i 1982. I 1987 havde Ayrton Senna kørt sin aktivt affjedrede bil til sejr i Monacos Grand Prix. Elektroniske førerhjælpemidler, halvautomatiske gearkasser og traction control begyndte at blive introduceret af holdene. Midt i klager over, at teknologien havde mere at sige til at bestemme udfaldet af løb, forbød FIA mange af disse hjælpemidler.

Men Formel 1 blev en stor forretning med sponsorer, der væltede ind. Tv-rettigheder tjente mange penge til både FIA ​​og holdene. Hold begyndte at bruge hundredvis af millioner af dollars på at udvikle biler, der vil vinde mesterskabet. Holdene underskrev en anden Concorde-aftale i 1992 og en tredje i 1997.

Hvor længe er et Formel 1 Grand Prix-løb?
Et Grand Prix-løb starter med en opvarmningsrunde, kaldet formationsomgangen. I slutningen af ​​omgangen samles kørerne på deres udpegede steder på startgitteret. Fem røde lys tændes med et interval på et sekund over banen. Løbet starter, når alle disse fem lys er slukket samtidigt. Hvis en bil går i stå, genstartes løbet.

Løbet kan også genstartes i tilfælde af en alvorlig ulykke eller dårligt vejr. Kørerne samles igen i startformatet, og løbet starter igen fra stilstand. Løbet, hvis det stoppes tidligt efter starten på grund af kraftig nedbør eller på grund af andre omstændigheder, vil genstarte fra stilstand.

Et Grand Prix-løb er begrænset til højst to timer. FIA har standardiseret den distance, som biler kører over, til 305 km. Langsommere baner som Monaco har dog en kortere distance at tilbagelægge for at gøre det muligt for bilerne at gennemføre løbet inden for den fastsatte tid. Chauffører er tilladt pitstop for at skifte dæk eller andre beskadigede komponenter.

Formula 1 vil rigtig gerne have en anmeldelse fra dig
Så skriv en anmeldelse om din erfaring. Danske Anmeldelser vil sørge for at dele den på deres hjemmeside