Polynesian Cultural Center

Alle anmeldelser

Polynesian Cultural Center

100% Vil købe her igen

Anmeldelser, klager og kundeoplevelser Skriv en anmeldelse

Læs uafhængige anmeldelser, klager og oplevelser her!

Alle anmeldelser (0)

  • Ingen anmeldelser endnu!

    Find virksomheder, du har erfaring med, og skriv anmeldelser! Dine anmeldelser bidrager til et gennemsigtigt marked og forbedrer virksomhedernes pålidelighed..

Andre læste også

Logo GfK Mini-Danmark

GfK Mini-Danmark

0 anmeldelser

Når vi handler, så er der mange, som holder øje med, hvad vi handler, hvornår og følger det nøje for at se v...

Logo Compensair

Compensair

1 anmeldelser

Der er mange aspekter i livet, hvor man kan finde det nyttigt at søge hjælp fra enten uddannede advokater eller jurister. Lovgivning i...

Logo Bare For Mig

Bare For Mig

1 anmeldelser

Idet hverdagen i forvejen er travl for mange danskere, fyldt med mange gøremål allerede, hvordan finder man så tid til også...

Logo Voidu

Voidu

1 anmeldelser

Her finder du spil og videoer online til helt specielle priser. Priser vises også i Danske Kroner. Om Voidu Voidu er en del af Azerion gr...

Polynesian Cultural Center

Allerede i 1844 arbejdede missionærer fra Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige (populært kaldet mormoner) blandt polyneserneTahiti og de omkringliggende øer. I 1850 ankom missionærer til Sandwichøerne (Hawai'i). I 1865 havde LDS-kirken erhvervet den 6.000 hektar store plantage, som omfatter hele Laie.

LDS-templet i Laie, åbnede i 1915 og indviet på Thanksgiving Day 1919, tiltrak andre øboere fra hele det sydlige Stillehav. I 1920'erne havde LDS-kirkens missionærer bragt deres kristne lære til alle de store øgrupper i Polynesien, der levede blandt folket og talte deres sprog.

I 1921 var Laie blevet meget kosmopolitisk - så meget, at David O. McKay, en ung kirkeleder på en verdensturné i Kirkens missioner, blev dybt rørt, da han så skolebørn af mange racer, der lovede troskab til det amerikanske flag. Den hændelse er afbildet i dag i en smuk mosaik over indgangen til McKay Foyer, en BYU-Hawai'i-bygning opkaldt efter McKay.

McKay forestillede sig, at der skulle bygges et kollegium i det lille samfund ved siden af ​​det nyligt færdigbyggede tempel, som ville gøre Laie til det uddannelsesmæssige og spirituellecenter for LDS-kirken i Stillehavet. Begyndende i 1955 byggede "arbejdsmissionærer" ledet af erfarne entreprenører og håndværkere den skole, McKay havde forudset årtier tidligere: Church College of Hawai'i. Ved det banebrydende for kollegiet forudsagde McKay, at dets studerende ville påvirke bogstaveligt talt millioner af mennesker i de kommende år. I 1974 blev Church College en afdelingscampus af Brigham Young College i Provo, Utah. I dag er BYU-Hawai'i en fireårig liberal kunsthøjskole med omkring 2.400 bachelorstuderende. Det er en del af LDS Church Educational System, som også omfatter BYU Provo og BYU-Idaho.

Omkring tidspunktet for McKays besøg i Laie i 1921 fuldførte Matthew Cowley sin første missionærtjeneste i New Zealand. Der udviklede han en dyb kærlighed til maorierne og andre polynesiere. Med tiden blev han en anden vigtig LDS-leder bekymret over udhulingen af ​​traditionelle ø-kulturer. I en tale, som Cowley holdt i Honolulu, sagde han, at han håbede at "... se den dag, hvor mit maorifolk dernede i New Zealand vil have en lille landsby i Laie med et smukt udskåret hus... tonganerne vil have en landsby også, og Tahitianerne og Samoanerne og alle disse øboere i havet."

Potentialet i et sådant koncept blev tydeligt i slutningen af ​​1940'erne, da medlemmer af kirken i Laie skabte en hukilau - en fiskefestival med en luau-fest og polynesisk underholdning - som en fundraising-begivenhed. Fra begyndelsen viste den sig ekstremt populær og gav inspiration til den velkendte hukilau-sang, der begynder, "Åh, vi skal til en hukilau... Hvor laulauen er kaukauen ved den store luau." I 1950'erne kom der buslæs af besøgende til Laie. I slutningen af ​​årtiet dannede polynesiske studerende ved Church College of Hawai'i Polynesian Panorama - en produktion af autentiske South Pacific Island-sange og danse. De spillede til sidst for et udsolgt publikum i Waikiki.

Cowley levede ikke for at se sin drøm opfyldt, men visionen var blevet plantet i hjerterne på andre, som nærede den og gjorde den til virkelighed. I begyndelsen af ​​1962 godkendte præsident McKay opførelsen af ​​Polynesian Cultural Center. Han vidste, at det færdige projekt ville give et tiltrængt og meningsfuldt arbejde for kæmpende studerende i det daværende landdistrikt Laie og tilføje en vigtig dimension til deres studier.

Mere end 100 "arbejdsmissionærer" meldte sig igen frivilligt til at hjælpe med at bygge Polynesian Cultural Centers oprindelige 39 bygninger på en 12 hektar stor grund, der tidligere var plantet med taro, den oprindelige rod, der blev brugt til at lave poi, en hawaiiansk basis. Dygtige håndværkere og originale materialer blev importeret fra det sydlige Stillehav for at sikre ægtheden af ​​landsbyens hjem. Det polynesiskekulturcenter åbnede for offentligheden den 12. oktober 1963.

Mange derude vil gerne læse din ærlige mening omkring Polynesian Cultural Center?
Skriv en anmeldelse idag, som vi med glæde vil dele. Var produktet som beskrevet? Hvordan var deres kundeservice? Er det en erfaring du vil anbefale til andre? Vi glæder os til at høre om din erfaring.