Rugby League World Cup

Alle anmeldelser

Rugby League World Cup

100% Vil købe her igen

Anmeldelser, klager og kundeoplevelser Skriv en anmeldelse

Læs uafhængige anmeldelser, klager og oplevelser her!

Alle anmeldelser (0)

  • Ingen anmeldelser endnu!

    Find virksomheder, du har erfaring med, og skriv anmeldelser! Dine anmeldelser bidrager til et gennemsigtigt marked og forbedrer virksomhedernes pålidelighed..

Andre læste også

Logo GfK Mini-Danmark

GfK Mini-Danmark

0 anmeldelser

Når vi handler, så er der mange, som holder øje med, hvad vi handler, hvornår og følger det nøje for at se v...

Logo Compensair

Compensair

1 anmeldelser

Der er mange aspekter i livet, hvor man kan finde det nyttigt at søge hjælp fra enten uddannede advokater eller jurister. Lovgivning i...

Logo Bare For Mig

Bare For Mig

1 anmeldelser

Idet hverdagen i forvejen er travl for mange danskere, fyldt med mange gøremål allerede, hvordan finder man så tid til også...

Logo Voidu

Voidu

1 anmeldelser

Her finder du spil og videoer online til helt specielle priser. Priser vises også i Danske Kroner. Om Voidu Voidu er en del af Azerion gr...

Rugby League World Cup

Rugby League World Cup er en internationalrugbyliga-turnering, der konkurreres af de bedste herrelandshold. Turneringen administreres af International Rugby League og blev første gang afholdt i Frankrig i 1954. Det var det første VM, der blev afholdt for nogen form for rugbyfodbold.

Idéen om en Rugby League World Cup-turnering blev først fremsat i 1930'erne med et fransk forslag om at afholde en turnering i 1931 og igen i 1951. Strukturen, hyppigheden og størrelsen af ​​turneringen har ændret sig betydeligt gennem dens historie. Vinderne modtager Paul Barrière Trophy, opkaldt efter Paul Barrière, den franske Rugby League-præsident i 1940'erne og 1950'erne. Tre nationer har vundet turneringen: Australien elleve gange, Storbritannien tre gange og New Zealand én gang.

IRL er også vært for verdensmesterskaber for kvinder, studerende og andre kategorier.

Historie
Hovedartikel: Rugby Leagues verdensmesterskabshistorie 1935-1960: grundlag og tidlige verdensmesterskaber.

New Zealand, Frankrig, Storbritannien og Australien var de fire nationer, der deltog i den første udgave af konkurrencen. Rugby League World Cup var et initiativ fra franskmændene, som havde kæmpet for en sådan konkurrence siden 1935. Ideen blev fremsat i 1951 af Paul Barrière, præsident for den franske Rugby League. I 1952 overbeviste Rugby Football League-sekretær Bill Fallowfield Rugby League Council om at støtte konceptet. Ved et møde i Blackpool, England, i 1953, accepterede den internationale bestyrelse Paul Barrières forslag om, at Frankrig skal være den nation, der skal være vært for den første turnering, som officielt blev navngivet Rugby World Cup. Ud over værterne deltog hold fra Storbritannien, Australien og New Zealand i turneringen. Rugby League World Cup 1954 blev vundet af Storbritannien, som besejrede Frankrig i Paris den 13. november for at tage titlen.

Efter succesen med det første verdensmesterskab tre år tidligere, blev der afholdt endnu en turnering i Australien for at fejre 50 års Rugby League i dette land. I modsætning til den forrige turnering spillede holdene mod hinanden i et ligaformat. Det blev besluttet, at det hold, der sluttede først i ligaen, ville blive erklæret som vinder. Australien viste sig at sejre på deres hjemmebane.

Der gik yderligere tre år før næste VM i 1960, som denne gang blev afholdt i England. Det var anden gang, at Storbritannien vandt konkurrencen. Trods hjemmesejren led VM under dårligt fremmøde på grund af live-transmissionen af ​​kampene for første gang.

Sporadiske konkurrencer
Efter et skuffende fremmøde i 1960 blev VM ikke afholdt i otte år mere. Konkurrencen skulle afholdes i Frankrig i 1965, denne gang inklusive det sydafrikanske hold. Men efter en mislykket turné i Australien trak franskmændene sig tilbage og udsatte turneringen til 1968, hvor Australien og New Zealand var værter og VM-finalen blev afholdt igen.

I 1970'erne havde VM mere succes med fire turneringer. Det første, VM i 1972, hvor finalen blev spillet mellem Storbritannien og Australien, endte med en scoring på 10-0, og titlen blev tildelt Storbritannien på grund af det bedre resultat i kvalifikationen. Storbritanniens kaptajn var waliseren Clive Sullivan, som var den første sorte spiller, der var kaptajn for et britisk landshold. Finalen på Stade de Gerland i Lyon var det sidste britiske hold, der vandt Rugby League World Cup (fra 2021).

Rugby League World Cup vil rigtig gerne have en anmeldelse fra dig
Så skriv en anmeldelse om din erfaring. DanskeAnmeldelser vil sørge for at dele den på deres hjemmeside.