Tre uimodståelige steder, hvorfra du kan fjernarbejde 

Tre uimodståelige steder, hvorfra du kan fjernarbejde 
Serviceudbydere

Siden COVID-pandemien brød ud i hele verden, er fjernarbejde vokset drastisk. Medarbejdere over hele verden begyndte at arbejde hjemmefra i begyndelsen af pandemien i 2020, og mange indså hurtigt, at de måske aldrig skulle tilbage til kontoret igen. Virksomhederne oplevede også, at de kunne spare penge ved ikke at have faste kontorer. Ud af krisen opstod der hidtil usete muligheder for arbejdslivets fremtid.

Nogle arbejdede ikke bare hjemmefra, men tog skridtet videre. Da verden begyndte at åbne sig – og mange vendte tilbage til deres normale kontorliv – søgte andre tilflugt til de steder, de kun havde drømt om at besøge. Et veletableret udtryk blev endnu mere almindeligt – digital nomade.

Nu har ikke kun arbejdstagere og arbejdsgivere opdaget fordelene ved at arbejde eksternt, men også regeringerne. En stærk tendens i lande rundt om i verden er at bruge forskellige programmer til at tiltrække dem, der kan arbejde remote, og som elsker at rejse. Ved at lette visumprocedurerne og i nogle tilfælde endda tilbyde penge for at få folk til at flytte, ønsker regeringerne at genoplive deres økonomier efter pandemien. Efter at mange lande blev lukket, ønsker de nu at åbne op – ikke kun for almindelige feriegæster, men også for dem, der ønsker at opholde sig i udlandet i lang tid.

Tanken om at tage til udlandet for at arbejde kan naturligvis give anledning til nogle spørgsmål. Det er måske ikke nogen let beslutning, men nu bliver det lettere at gå fra tanke til handling. Her er nogle hurtige råd til at starte dit fjernarbejdsliv på et nyt sted;

 • Find andre fjernarbejdere/digitale nomader i den by, du er i. Ofte er der Facebook-grupper i den by, du er i.
 • Med en VPN-tjeneste, kan du bruge forskellige wi-fi-netværk uden at bekymre dig om dine personlige data falder i de forkerte hænder. Med en VPN kan du også streame fra tjenester, der kun fungerer i dit hjemland, og holde dig opdateret, selv når du er ude at rejse. Læs mere om VPN i denne guide.
 • Tag et sprogkursus. En fantastisk måde at møde nye mennesker og komme ind i en ny kultur.
 • At have en god rejseforsikring er altid vigtigt, hvis du skulle blive syg, mens du rejser.
 • Her er råd til tre steder i verden, der byder fjernarbejdere velkommen med åbne arme;

  1. Rio de Janeiro, Brasilien

  Brasiliens måske smukkeste by, hvis officielle slogan endda er "cidade maravilhosa" (den vidunderlige by), har et unikt visumprogram for digitale nomader, “nomades digitais”. Brasilien har stort set været åbent under pandemien, men på grund af aflysningen af det årlige karneval har de mistet en masse turistindtægter. Byen Rio ønsker at afhjælpe dette ved at gøre det så nemt som muligt for udlændinge at bosætte sig og arbejde fra kystbyen. Fordelen ved at blive en digital nomade i Rio er, at du får lov til at bo i landet i op til ét år, i stedet for de tre måneder, du får gennem et normalt turistvisum. Fra det livlige Copacabana til det roligere og mere eksklusive område Leblon, får du også gode priser på forskellige samarbejdssteder rundt om i byen. Du vil også få attraktive priser på indkvartering hos forskellige lejlighedshoteller, hvor alle tænkelige tjenester er tilgængelige – rengøring, vaskeri og restaurant. Alt for at du kan fokusere på dit arbejde – når du ikke er på stranden selvfølgelig. Er du klar til livet som beboer i Rio, en carioca?

  2. Sri Lanka

  Ceylonté er noget, alle har drukket, og er måske det vigtigste, der sætter denne ø på kortet – et land, der også kaldes perlen i Det Indiske Ocean. Med et bjergrigt og frodigt bagland og smukke strande er landet blevet et populært rejsemål for eventyrere og surfere. Selvom Sri Lanka ikke har et officielt program for digitale nomader, er visumansøgningsprocessen blevet betydeligt forenklet. Når de 90 dage med turistvisummet er udløbet, kan du nemt forlænge med 90 dage mere online, uden ekstra omkostninger. Men et officielt visum for digitale nomader er på vej. En af de store fordele ved at arbejde eksternt fra Sri Lanka er leveomkostningerne. Sri Lanka er stadig et relativt uudviklet land, og priserne er endnu ikke steget på samme måde som f.eks. Thailand. Et måltid (som en traditionel/lokal karryret) i en simpel restaurant koster omkring 10 DKK, og at leje en lejlighed i en større by koster knap 1.600 DKK.

  3. Bologna, Italien

  Det er ikke alene hjemstedet for pasta bolognese og hjembyen for Europas ældste universitet – Bologna i Norditalien er også godt på vej til at blive et knudepunkt for digitale nomader. Mange hoteller og B&B tilpasser sig til dem, der ønsker at arbejde remote i denne historiske by. Bologna er den største by i Emilia Romagna-regionen, og er kendt for at tiltrække unge familier, der flytter dertil og bliver tilbudt 34.000 USD for at overtage et gammelt hus. Området har mange forladte gamle landsbyer med klassiske stenhuse, der har brug for nye ejere, hvilket er grunden til, at de nu også sørger for at udstyre disse landsbyer med fibernet.

  Mere Serviceudbydere