Samlet ét sted: For og imod all in one-pakker

Samlet ét sted: For og imod all in one-pakker
Telefoni og Internet

Der kan være mange gode grunde til, at du overvejer at samle bredbånd, tv og mobilabonnement hos den samme udbyder. Her på DanskeAnmeldelser har vi samlet en oversigt over for og imod at samle tjenester i alt-i-en-pakker i stedet for at have flere forskellige udbydere, som dækker mobil, bredbånd og tv.

For og imod alt-i-en-pakker hos din bredbåndsudbyder

Hvad er egentlig op og ned, når det kommer til de her pakkeløsninger? Har dem, som tilbyder det billige internet, virkelig også mulighed for at udstyre dig med et SIM-kort til din mobil eller et mobilt bredbånd? Vi har samlet en liste, og så kan du selv beslutte dig for, om du vil investere i en samlet pakke.

For

- Der er ofte penge at spare, hvis du vælger at samle alle dine tjenester hos én udbyder, for eksempel TDC, Telenor, Stofa, Telmore eller 3. Fordi udbyderne ved, at de har dig som kunde på tværs af tjenester (og fordi der ofte er en bindingsperiode i spil med sådan en aftale), så kan de typisk tilbyde dig en fordelagtig pris.

- Finder du en udbyder med en god kundeservice, så kan det virke tryghedsskabende, at det er der, du har alle dine tjenester. Så husk at researche på udbyderen, og hvilke oplevelser andre kunder har haft, inden du slår til.

- Det bliver nemmere for din udbyder at skræddersy noget til dig, når de kender dine vaner. Ofte er det muligt at få dem til at evaluere for eksempel dit internetforbrug efter en given periode og tilpasse forbindelsen bedre til det, du bruger i det daglige.

Imod

- Du eliminerer muligheden for at ringe til udbyderen og prutte om prisen. Nogle gange kan det betale sig at sammenholde priser mellem udbydere og presse én udbyder til at matche prisen hos en anden. De vil jo alle sammen gerne have dig som kunde.

- Hvis én ting ikke fungerer, er der risiko for at andre tjenester også skranter. Primært fordi, de måske trækker på den samme mast, og hvis du ikke får ordentligt signal fra den til dit internet, så gør du det måske heller ikke på din mobil eller dit smart-tv.

- Der er ofte binding på sådan en pakkeaftale, så måske kommer du til at skulle binde dig i måske to år. Det er selvfølgelig ikke et problem, hvis det hele bare spiller, og prisen er til at leve med, men hav det alligevel lige i baghovedet og husk at læse det med småt i aftalen, inden du underskriver.

Hvad er en alt-i-en-pakke, og hvordan fungerer det?

I dag er det sådan, at din internetudbyder sandsynligvis også tilbyder både tv og mobilabonnementer – eller omvendt – og det kan der, som beskrevet ovenfor, være nogle fordele i at vælge. Ofte er pakkerne billigere, end hvis du køber de forskellige ydelser hos flere forskellige udbydere. Men det allermest smarte er selvfølgelig, at vælger den rigtige udbyder og har ét sted, som sender dig regninger, og som du kan henvende dig til, hvis noget ikke fungerer.

Research fremfor alt

Husk at gøre din research. DR har for eksempel lavet en fin guide til, hvordan du sikrer, at du får den rigtige bredbåndsforbindelse. Læs også denne glimrende artikel fra ComputerWorld om, hvordan det dyreste mobilabonnement kan blive det billigste bredbåndsabonnement.

Mere Telefoni og Internet