Black Friday 2021: Bliv klar til årets største tilbudsfest

Black Friday 2021: Bliv klar til årets største tilbudsfest
Webshops

Årets største højdepunkt for tilbudsjægere falder i år den 26. november. Folk over hele verden bruger Black Friday til at stille shoppetrangen, finde forkælelser til sig selv og måske endda få julegaverne tidligt i hus. Udover mulighed for store besparelser, betyder det lange køer i butikker og shoppingcentre – og også i mange onlineshops, som i sagens natur oplever pres på serverne netop denne dag.

Hvad er Black Friday?

Black Friday er en årlig tilbudsdag, og mange forbereder Black Friday-indkøbslisten grundigt for at sikre sig de helt rigtige sager. Hvert år går forbrugere over hele verden amok i indkøbscentre og på shoppingstræder, når de mange tilbud træder i kraft. Vi er vant til at se billeder fra USA, hvor ivrige kunder bogstaveligt talt vælter over hinanden for at få fat i de ting, de drømmer om.

Helt så vanvittigt behøver det dog ikke at gå for sig, for i dag kan du selvfølgelig sagtens klare din Black Friday-shopping hjemmefra på computeren. Black Friday er en god mulighed for at få fat i noget af det, som normalt ligger udenfor budgettet. Stribevis af danske onlinebutikker er som regel klar med en Black Friday-kampagne, og der er altså rabat at finde, om du så mangler en computer eller smartphone, eller om du er på udkig efter modetøj og smykker.

Black Friday blev opfundet i Philadelphia

Vi skal (selvfølgelig) til USA for at finde Black Fridays oprindelse. Udtrykket Black Friday blev for første gang brugt i 1869, da de to amerikanske investorer Jay Gould og Jim Fisk fik prisen på guld til at stige, indtil markedet krakkede. Det endte særligt med at gå ud over landbruget, som mistede store summer.

Som markering af én særligt travl shoppingdag dukkede udtrykket Black Friday op i 1950’ernes Philadelphia. Dagen ligger på fredagen efter den amerikanske højtid Thanksgiving, hvor der altid har været mere gang i landets shoppinggader end sædvanligt. Faktisk var det politiet, som dengang fandt på navnet Black Friday, fordi betjentene havde ekstratravlt og måtte arbejde lange vagter på netop den dag. Navnet vakte genklang i befolkningen, selvom forretninger i begyndelsen forgæves forsøgte at ændre det til Big Friday. Siden har konceptet altså bredt sig til resten af den vestlige verden.

Hvornår er det Black Friday i Danmark?

Black Friday falder fredagen efter den amerikanske højtid Thanksgiving, og i 2021 er det fredag den 26. november. Nogle webshops vælger at holde tilbuddene kørende hele ugen, så hold godt øje med dem, du er opsat på at få fingre i. Du kan blandt andet forberede dig ved at tjekke brugeranmeldelserne i vores database over shoppingoplevelser, så du kan navigere uden om en dårlig købeoplevelse, når din Black Friday-tilbudsjagt går ind.

Spar penge på mode, sko og træningstøj

Måske mangler du en god vinterjakke, noget til ungerne, noget elegang festtøj – eller hvad med et par nye sko? Black Friday er en oplagt mulighed for at få spiffet klædeskabet op med noget nyt, og der er som regel tøj og sko på hylderne til de flestes smag – også hvis du vælger at handle på nettet. Et godt sted at lede efter modetilbud kunne for eksempel være den populære online modeshop ASOS, som har rabat på store dele af mærkevarerne i deres brede kartoteket og altid gør noget ud af Black Friday.

Er du på udkig efter noget sporty, kan du for eksempel dykke ned i tilbuddene hos JD Sports, som både har træningstøj, løbesko eller måske bare noget til hverdagen. Er du på udkig efter fodtøj, kunne det være værd at tjekke Black Friday-kampagnen hos Deichmann, som sælger sko til ham, hende og de alleryngste.

Uanset hvad du drømmer om at få fat i på Black Friday, så er én ting er sikkert: Der er ingen grund til at komme op at slås over de gode tilbud ude i butikkerne, når der findes en overflod af Black Friday-kampagner på nettet.

Mere Webshops