Find den rigtige lampe til din have eller altan

Find den rigtige lampe til din have eller altan
Webshops

Udendørs belysning i haven eller på altanen kan ofte bidrage til en øget følelse af afslapning og hygge. Særligt om sommeren, er denne type af udendørs belysning super attraktiv at anvende, da det giver mulighed for at bruge flere timer udendørs selvom solen måske er gået ned. Man oplever derfor tit at denne form lyskilde, anvendes hos restauranter med udendørs servering, da den er med til at skabe en endnu bedre oplevelse for gæsterne.

Man kan derfor med fordel forsøge at tage denne stemning med sig hjem og på den måde tilføje lidt ekstra magi til sit eget udendørsareal i hjemmet. Er du derfor den heldige ejer, af en terrasse eller altan, har du en oplagt mulighed for at pynte den op med hyggelige udendørs lamper og kulørte lyskilder i mange forskellige farver.

Fastmontering eller fuld fleksibilitet

Når du skal udvælge dine nye udendørslamper, er der en række elementer og beslutninger som du skal huske at inddrage og tage stilling til i processen. En af de vigtigste er, om du ønsker at kunne flytte dine lamper eller om du ønsker at de skal være fastmonteret. Forskellen er at de mobile lamper er med indbygget batteri.

Du kan derfor flytte dem rundt som du har lyst til, der er dog den ulempe ved batterilamper at batterierne i lamperne, som oftest ikke kan tåle frost. Du kan derfor ikke anvende denne type belysning hele året rundt, hvis placeret udendørs. Det har dog også sine fordele når vintersæsonen står for døren, da du så kan tage dine kulørte batterilamper indenfor.

Fastmonterede udendørslamper som er tilsluttet fast strøm med ledning, kan derimod bruges udendørs hele året rundt. Disse lamper påvirkes nemlig ikke af kulden, så længe at lampen har en IP klassificering som tillader at lampen kan stå udenfor i regn, sne og frost. Ulempen ved denne løsning er dog den, at hvis du pludselig ønsker at ændre i din lysopsætning, kan det tage længere tid end med batteri lampen.

Skab en festlig atmosfære med farverige lyskilder

Kulørte lamper og lyskæder har alle dage været stemningsskabende. Dette gælder i høj grad også på altanen eller terrassen. Skal du holde den næste sommerfest, eller måske blot en hyggelig aften på altanen, er lyskæder som denne solcelle lyskæde nærmest et must have.

En varm sommeraften, kan lyskæder med hvide eller kulørte pærer være med til at skabe minder for livet. De mange pærer og farver gør det nemmere at huske tilbage på denne type fester og hyggeaftener, fordi at farverne får minderne fra netop denne dag til at skille sig mere ud fra resten.

Det er desuden ofte meget brugervenligt at anvende lyskæder, da det normalvis blot kræver at ledningen fra lyskæden, skal sættes i en stikkontakt. Nogle lyskæder anvender også solcellepaneler, og er derfor mere mobile som batterilamperne.

Shop sikkert online

Selvom online shopping er meget stort i Danmark, skal man stadig passe på. I Danmark har vi nogle regler og guidelines vi som forbrugere kan gå efter når vi shopper online der hjælper os med at bestemme om vi kan stole på forhandleren. Du kan læse mere om dansk online shopping her. En af de ting du kan holde øje med, er e-mærket. E-mærket er et blåt mærke der typisk placeres i bunden af hjemmesiden, og hvis forhandleren har denne, er du beskyttet som forbruger.

Hold dog øje med om e-mærket er et billede eller et link du kan trykke på. For at det er gyldigt skal mærket være et link, da webshopejere ellers kan snyde forbrugerne. Linket fører til den enkelte onlinebutiks individuelle e-mærke certifikat. Denne URL vil hedde certifikat.emaerket.dk/navnet på hjemmesiden eller forhandleren. Du kan se en liste over webshops der er ratet her på siden.

Generelt hjælper det at bruge sin sunde fornuft når man handler online. Danske hjemmesider er bedst, da du på denne måde også undgår bøvl med fragt der kan være langsom, og eventuelle toldgebyrer. Reglerne omkring told kan ofte være tvetydige og svære at forstå. Storbritanniens udmelding af EU har fx medført at der ofte kommer told gebyrer på køb fra online butikker fra Storbritannien.

Ønsker du at tage hensyn til miljøet når du shopper online, kan det også anbefales af anvende danske online butikker. Det skyldes at fragt af pakker er en stor klimasynder, og jo kortere pakken skal fragtes, jo lavere klimaaftryk sætter du med dit køb.

Mere Webshops