Sådan får du styr på din gave til valentinsdag 2022

Sådan får du styr på din gave til valentinsdag 2022
Webshops

Kærlighedens helligdag lurer lige om hjørnet, for den 14. februar er det Valentinsdag. Hvis du har lyst til at markere dagen med dit hjertes udkårne, har vi masser af tips til, hvordan du kan gøre det – og hvilken valentingsgave du skal købe.

Valentinsdag er nær, og hvis du vil være den totalt overskudsagtige kæreste eller ægtefælle, som virkelig gør noget ud af dagen, så kræver det en smule forberedelse. Skal du køre med den klassiske buket blomster og et nuttet valentinskort, eller skal kærlighedsgaven være i den lidt dyrere ende? Vi giver dig tips og ideer til, hvordan du rammer plet.

Men først kommer der lige et godt råd: For når du skal ud at finde din valentinsgave, er det selvfølgelig både muligt at gøre i fysiske butikker og webshops. Uanset hvordan du handler, så er det anbefalelsesværdigt, at du gør lidt research hjemmefra, så du undgår en dårlig oplevelse for dig og dit hjertes udkårne.

Det kan du blandt andet gøre ved at læse kundeanmeldelser her på DanskeAnmeldelser. Vi samler nemlig databaser over tidligere kunders oplevelser med forhandlere, og læser du en håndfuld eller to af dem, er du mere forberedt på, hvad der venter dig – og det bedste af det hele: du kan undgå forhandlere, som er upopulære hos kunderne.

Hvornår er det valentinsdag?

Valentinsdag falder altid samme dag, nemlig den 14. februar. Ifølge en artikel på videnskab.dk stammer markeringen fra det gamle Rom, hvor romerne på netop denne dag ærede guden Juno, som repræsenterede ægteskab og kvinder.

Samtidig var dagen altså begyndelsen på foråret – måske deraf begrebet forårsforelskelse? – og medførte for romernes vedkommende et regulært elskovslotteri. Kvinder lagde deres navne i en hat, og så kunne ungkarlene trække et navn – og så må du forestille dig resten selv. Det var de kristne ifølge videnskab.dk ikke glade for. Paven Gelasius beluttede i år 498, at dagen skulle opkaldes efter en helgen og kom således til at hedde Skt. Valentins Dag.

Siden dengang er der naturligvis gået penge i den, og butikker i hele den vestlige verden giver den fuld gas med lyserøde hjerte, chokolade, blomster og andet, der skal lokke os til at købe gaver for at udtrykke vores kærlighed.

Hvor kan man købe valentinsgaver?

Der findes et hav af butikker, som sælger valentinsforkælelser til hen, ham og hende. Er du på udkig efter makeup eller hudpleje, kan du for eksempel gøre dit køb hos Magasin, Sephora eller Luxplus, og er du mere ovre i noget livsstil, så kan du blanct andet købe hos Light in the Box eller Bubbleroom.

Rigtig mange butikker gør noget ud af Valentinsdag, og i tiden op til vil du måske opleve, at der er flere hjerter og lyserøde balloner, der hvor du shopper. Det betyder også, at mange butikker tænker over, hvad de lægger i det fysiske eller digitale vindue – for de vil selvfølgelig alle sammen gerne have, at du køber din gave hos dem.

Det kan altså være svært at vælge, men det vil vi forsøge at hjælpe dig med her.

Valentinsgave til hende

Der er ingen grund til at gå i panik over en valentinsgave. Du kender forhåbentligt din elskede bedre, end vi gør, og ved, hvad hun vil blive glad for. Men hvis du er helt blank for ideer, må du ikke skamme dig. Vi har samlet nogle bud på valentinsgaver til hende her:

Smykke

Nogle kvinder kan lide at gå med smykker, enten blot ved specielle lejligheder eller også i hverdagen. Hvis din kæreste eller kone hører til blandt dem, er Valentinsdag en glimrende anledning til at finde noget smukt til hende. Tjek eventuelt lige, hvilken type smykker hun har derhjemme, så du ikke køber noget, der er helt ved siden af hendes smil. Og psst, skal du ud at købe en ring, så sørg for at vide, hvilken størrelse hun bruger. Det kan du for eksempel gøre ved at tage en af hendes ringe og tegne omridset op på et papir, som du så tager med i smykkehandlen.

Tøj

Du kan også vælge at forære din elskede noget lækkert tøj. Både i butikker og webshops er der rigeligt med mode at vælge mellem, hvis garderoben trænger til noget nyt. Igen er det selvfølgelig anbefalelsesværdigt, at du gør dit hjemmearbejde og undersøger, hvad hun allerede har i klædeskabene, så du ikke rammer helt forbi.

Oplevelse

Vi vil vove den påstand, at langt de flest vil blive glade for en oplevelsesgave. Det kan for eksempel være en picnic eller en romantisk middag derhjemme eller ude. Eller hvad med en tur i teatret eller biografen? Og hvem trænger forresten ikke lige til at få løsnet godt op i de stive muskler og led? Giv din elskede en spaoplevelse og nyd en dag eller to, hvor det kun er jer to, vandet, duftene og måske også noget god mad. Det har alle fortjent.

Kosmetik og hudpleje

En anden klassiker på Valentinsdag er at forære noget lækker kosmetik og hudpleje. Det kunne for eksempel være en lækker creme eller en ny mascara. Men tænk dig om, inden du køber, for sådan noget er i høj grad en smagssag. Gå på jagt i skabet på badeværelset og tag nogle mærkenavne med i butikken, som helt sikkert kan hjælpe dig med at finde noget, som hun bliver glad for.

Valentinsgave til ham

Din valentinsgave skal naturligvis passe til lige præcis din mand. Du kender ham nok bedre, end vi gør, men vi har selvfølgelig nogle ideer, du kan tage udgangspunkt i, hvis du trænger til inspiration.

Oplevelse

Hvem bliver ikke glad for en god oplevelse? Overvej om ikke I skal bruge Valentinsdag på at gøre noget sammen som et par. Det kan være en tur til et romantisk sted eller en god restaurant, eller måske er I sådan et aktivt par, som kan lide at klatre? Oplevelser kan man i hvert fald aldrig få nok af.

Hudpleje

Hvis du tror, at mænd ikke har brug for at pleje huden, så tager du fejl. Du kan for eksempel købe noget lækkert barbergrej med en god dunk barberskum, eller hvad med en fugtighedscreme eller noget til de sorte rander under øjnene?

Tøj

De fleste bliver nok også glade for et nyt, lækkert stykke tøj. Om så det er en skjorte, et pænt halstørklæde eller hvad du synes, din mand mangler, så husk lige at lægge mærke til, hvilke farver og former han går i til daglig, så du ikke risikerer at ramme fuldstændigt forbi.

Gadget

Det er lidt kønsstereotypt, for vi er sikre på, at mange kvinder også vil blive glade for en ny, lækker gadget. Noget der gør hverdagen nemmere og sjovere, og som samtidig stimulerer nysgerrigheden. Sådan nogle gaver kan man ikke få for mange af.

Valentinsgave til hen

Vi har inddelt vores gavetips i nogle stramme mande- og kvindekategorier, og det har vi gjort, fordi det stadig er sådan, mange forhandlere opdeler deres varer. Heldigvis er det sådan, at ligegyldigt hvilket køn din elskede har eller identificerer sig som, så kender du hen, ham eller hende bedre end nogen anden og ved præcis, hvad hen, han eller hun bliver glad for at modtage. Det er kun din fantasi, der sætter grænser. Men læs eventuelt de ovenstående tips og se, om vi måske har ramt noget, som vil give din kæreste julelys i øjnene.

Til dem som ikke vil deltage i forbrugsfesten

Hvis du synes, det føles fuldstændig vanvittigt at give efter for den kommercielle tilgang til Valentinsdag, er der også masser af muligheder for at markere dagen uden at fatte tegnebogen. En af de smukke traditioner i forbindelse med Valentinsdag er nemlig, at man sender hinanden et valentinskort. Altså, en skrevet kærlighedserklæring, og hvem ville ikke blive blød i knæene af at modtage sådan en?

Aftenen kan I passende bare bruge derhjemme med en god, hjemmelavet middag, en god flaske druer og masser af stearinlys. Tag ejerskab over kærlighedens helligdag og gør det på præcis den måde, der passer til dig.

Valentinsdag med dig selv

Der er én ting, som vi synes, vi mangler i vores store valentinsguide. For det er selvfølgelig ikke alle, der skal bruge den 14. februar sammen med en kæreste eller ægtefælle, og dem skal der også være plads til. Bare fordi du ikke har går rundt og er svimlende forelsket, skal du ikke snydes for en god Valentinsdag. Vi anbefaler kraftigt, at du køber noget lækkert til dig selv og husker på, hvor dejlig du er.

I vores moderne samfund hersker der en absurd forventning om, at vi alle sammen finder den eneste ene og lever lykkeligt til vores dages ende. Og det er virkelig absurd, for der er naturligvis intet galt med at være single. Spørg for eksempel Harry Potter-skuespilleren Emma Watson, som talte med British Vogue om, hvordan hun går op i at være ”self-partnered” – altså at sætte pris på bare at være sig selv.

”Jeg troede ikke på hele den der ’Jeg er lykkelig single’-ting,” siger Emma Watson til magasinet. ”Jeg var sådan, ’Det er totalt løgn’. Det tog mig lang tid, men jeg er meget glad for det (at være single, red.)”

Godt sagt, Emma. Og god Valentinsdag til alle.

Mere Webshops