Sådan finder du udendørsbelysning og -lamper

Sådan finder du udendørsbelysning og -lamper
Webshops

Lys og lamper er ikke kun forbeholdt de indendørs rum i hjemmet. At have den rigtige udendørs belysning kan være mindst lige så vigtig, som at have den rigtige belysning inden døre. Hvor indendørsbelysning oftest har til formål at skabe stemning og hygge, kan udendørsbelysning have mange forskellige funktioner. Særligt her i Norden, hvor det i efterårs- og vintermånederne bliver mørkt hen på eftermiddagen og aftenen, kan den rigtige udendørsbelysning være helt essentiel. Lad dig inspirere og blive klogere på, hvilken slags boligindretning og udendørsbelysning du ønsker eller besøg vores øvrige danske anmeldelser.

Indret dit uderum med den rette belysning

Er din indkørsel, forhave, opgang eller terrasse mørk og trist i vintermånederne? Så er det muligvis fordi at du ikke har nok belysning. Ved hjælp af lidt lys og lamper kan du hurtigt give nyt liv til dit uderum. Lad os sætte et par ord på hvordan.

Udendørsbelysning kan både have en stemningsskabende og mere praktisk, funktionel dimension. Inden du indretter dit uderum, bør du derfor overveje, hvor du ønsker at have lyset, men også hvilken type lys det skal være. Stil dig selv spørgsmål som: Hvor ønsker du at have lys, når du opholder dig udendørs, men overvej også, hvordan lyset vil opleves i haven, når du er indendørs. Skal belysningen være med til at byde dig og dine gæster og familie velkommen på en tryg og hyggelig måde? Skal lyset fremhæve havens flotteste træ, eller ønsker du snarere at fjerne barrieren mellem ude og inde? Mulighederne er uendelige, og med den rette udendørs belysning kan du skabe en hyggelig og tryg stemning. Mangler du mere inspiration til din udendørs belysning, kan du læse mere om boligindretning her.

Udendørslamper med sensor

Når du vender hjem fra en lang dag, kan det være dejligt at blive budt velkommen i indkørslen af et godt lys, som baner vejen frem op til huset. Er du så heldig at have en mur eller et plankeværk langs indkørslen, kan væglamper sættes op herpå. Se et eksempel på udendørsbelysning her, eller find et stort udvalg af væglamper hos Lampeguru. Har du modsat en smal indkørsel, kan det være en god idé at anvende nedgravningsspots, som monteres i fliserne.

Ved garagen har du som regel behov for funktionel belysning, der dels kan hjælpe dig med orientering, men også fungere som arbejdslys, når der skal bæres ting til og fra bilen. Det samme gælder ved haveskuret, hvor det kan være praktisk at have lys, når cyklen skal sættes på plads, eller der skal findes noget i fryseren. Hertil kan spots, der er godkendt til udendørs brug, eller en loftslampe være den rette løsning. Find masser af forskellige udgaver hos Lampeoglys.dk.

LED-belysning som udendørsbelysning

Betegnelsen LED er en forkortelse for ”Light Emitting Diode”, hvilket betyder, at lyset genereres ved strøm gennem en elektronisk komponent. Det kan måske lyde kompliceret, men egentlig er det ret simpelt: Det lys, du ser, er det lys, der er. LED-lys indeholder nemlig kun de synlige dele af spekteret, som det menneskelige øje kan se. Sammenligner man eksempelvis LED-lys med en almindelig, gammeldags gløde- eller halogen pære, er det faktisk kun er 10% af lyset, det menneskelige øje kan se og opfange. De resterende 90% kan vi mennesker kun opleve som infrarød varmestråling. Og mens det kan være hyggeligt og lunende med en sådan lampe indendørs, der afgiver varme, har det ingen funktion udendørs, da varmen bare fordufter.

Energibesparende udendørsbelysning

Ved at kontrollere og effektivisere belysningen så meget, som tilfældet er ved LED-lys, kan du spare en del på elregningen. Skifter du eksempelvis en almindelig gløde- eller halogenpære ud med en LED-pære med tilsvarende lysstyrke, vil strømbesparelsen typisk ligge omkring 80%.

En anden fordel, som også er værd at nævne, når det kommer til LED-lys, er lysets meget lange levetid. Hvor en almindelig pære måske har en levetid på 1000 timer, anslår man, at en LED pærer har en levetid på 30-50.000 timer. Helt konkret kan det betyde, at hvis du skifter dine standardpærer ud med LED-lys, kan du nå at se din nabo skifte pæren i sin lampe op til 50 gange, før du selv skal op at lænestolen. I stedet kan du sætte dig godt til rette og glæde dig over, at du ikke alene sparer tid, men også en hel masse på elregningen.

Læs mere om LED-lys, og hvordan du kan spare penge på din udendørsbelysning her. Vil du vide mere om e-handel i Danmark? Læs derefter mere ved at klikke på linket.

Mere Webshops