Sådan finder du de bedste tøjmærker

Sådan finder du de bedste tøjmærker
Webshops

Tøj er selvfølgelig smag og behag, men det kan godt være lidt en jungle at finde rundt i de mange forskellige slags tøjmærker. Derfor har vi lavet denne guide, som hjælper dig med at navigere, blandt andet i de mest populære og bæredygtige mærker.

Skal du ud at forkæle dig selv med nyt til garderoben? Vi hjælper dig med at finde rundt i de mest populære og bæredygtige mærker, som findes derude – og hvordan du får fingrene i dem uden at blive taget ved næsen. For der er nogle ting, man skal holde sig for øje, når man køber tøj, om end det er i webshops eller i fysiske butik.

Vores vigtigste råd er, at du altid skal gøre din research hjemmefra. Først og fremmest vil vi råde dig til at læse kundeanmeldelser, for eksempel her på DanskeAnmeldelser – både de gode anmeldelser og dem, der ikke har nær så mange stjerner til overs for en forhandler. På den måde danner du dig nemlig et skarpere og mere fuldstændigt billede af, hvordan det er at være kunde i den gældende butik, og undgår at gentage andres fejl. Om så du køber hos ASOS eller Farfetch, Luxivo eller The Luxery Closet.

Populære tøjmærker

For nogle mennesker er modetøj nærmest en religion. I nogle tilfælde viser det sig allerede i skolealderen, når vi begynder at blive opmærksomme på stil, og hvordan vi tager os ud, og hvad det så alt sammen betyder for os som mennesker.

Der er selvfølgelig nogle tøjmærker, som er mere populære end andre. I 2020 lavede YouGov en meningsmåling, som viste, at Nike er danskernes mest foretrukne tøjmærke. Her er hele YouGovs liste over danskernes favoritter:

1. Nike
2. Adidas
3. Levi’s
4. Hummel
5. Samsøe & Samsøe
6. Sand
7. Mads Nørgaard
8. Tiger of Sweden
9. Jack & Jones
10. Diesel

De to største favoritter er altså mærker, som primært producerer træningstøj. Men det er værd at bemærke, at det ikke er dem, der bliver købt mest. Og spørger man danskerne, hvor de får mest værdi for pengene, så løber H&M med førstepladsen, stærkt efterfulgt af Adidas på en andenplads og så Nike på en tredjeplads.

Bæredygtige tøjmærker

Det er så vigtigt, at vi tænker på vores planet, når vi køber nyt tøj. Heldigvis er der efterhånden mange modebrands, som satser benhårdt på bæredygtigt tøj. Hvis du skal ud at finde nye klude til garderoben kan du derfor med fordel se lidt nærmere på, hvordan tøjet er fremstillet, og hvilket klimatryk det giver.

Samtidig er det en god idé at tjekke, hvor god kvalitet tøjet er i, så du ikke skal ud at købe nyt om en måned igen. Vi ved godt, at kvalitet koster penge, men hvis du køber bukser af høj kvalitet, så kan du slippe med færre penge på den lange bane.

Psst, hvis du er i pengenød, så er der rigtig mange webshops, som tilbyder rabat til dig, hvis du er studerende, eller hvis du tegner abonnement på deres nyhedsbrev. Det kan virkelig godt betale sig at have for øje. Og ellers – kan du vente til Black Friday eller til, at januarudsalget begynder? Så er der givet vis også mange penge at spare, for her er de forskellige mærker og forhandlere i særligt hård konkurrence med hinanden om kundernes opmærksomhed (og penge).

Danske tøjmærker

Vi kan sagtens lave lækkert modetøj i vores lille land. Og hvis vi vender blikket mod de tøjmærker, som ifølge YouGov er danskernes foretrukne, så er det faktisk ikke ren import fra udlandet – for der er faktisk også nogle danske på den liste. Blandt andet et mærke som Samsøe & Samsøe, som gør sig bemærket med stilrent modetøj til yngre mænd og kvinder, og Mads Nørgaard, som blandt andet har givet os nogle meget karakteristiske, stribede T-shirts.

Her får du en liste over nogle af de mest kendte danske tøjmærker, nævnt i vilkårlig rækkefølge:

· Mads Nørgaard
· Samsøe & Samsøe
· Day Birker et Mikkelsen
· Vero Moda
· Soulland
· Libertine-Libertine
· Ganni
· Stine Goya
· Han Kjøbenhavn
· Wood Wood
· Norse Projects
· Saint Tropez
· Bruuns Bazar

Dyre tøjmærker

Mode behøver ikke at være dyrt – men hvis pengene er til det, kan det for nogle mennesker føles rart at købe nogle af de dyre mærker. Hjemmesiden Luxury Columnist har samlet en liste over de dyreste tøjmærker i 2022, som kan få næsten enhver opsparing til at få mindreværd.

1. Louis Vuitton
2. Christian Dior
3. Versace
4. Chanel
5. Prada

Så det er altså Louis Vuitton, der løber med førstepladsen og ifølge Luxury Columnist er det dyreste brand i verden. Det er for resten ikke et stykke tøj, der er det dyreste i deres katalog. Det er derimod bamsen Steiff Louis Vuitton Teddy Bear, som står til – og hold nu godt fast – hele 13.7 millioner danske kroner. Hos Louis Vuitton er den skarpt efterfulgt af tasken Louis Vuitton Urban Satche, som er dekoreret med genanvendte vandflasker og tyggegummipakker og koster lige under 1 million danske kroner.

Mere Webshops