Tips til selv at lave stilfulde tøjstativer

Tips til selv at lave stilfulde tøjstativer
Webshops

Et tøjstativ kan være en vigtig brik, når det det kommer til boligindretningen, for tøjet skal jo kunne opbevares på en eller anden måde. Men du behøver ikke at købe et stort skrummel af et garderobeskab for at få styr på klæderne. Vi hjælper dig i gang med at bygge dit eget stilfulde tøjstativ.

Kun kreativiteten sætter grænser, når det kommer til opbevaring af dit tøj. Ligesom det er tilfældet med for eksempel malerier, bøger og vaser med blomster, så kan nogle hjemmelavede, stilfulde tøjstativer faktisk bidrage positivt til indretningen af dit hjem – samtidig med at du nemt og overskueligt kan bladre gennem alle de fine klude. Eller måske skal det fungere som entrémøbel til overfrakker? Du bestemmer selvfølgelig selv.

Vi guider dig til, hvordan du selv kan lave tøjstativer, der både emmer af stil og personlighed og samtidig giver dit soveværelse en mere hjemlig følelse. Endnu en gode ved at lave sit eget tøjstativ er, at du selv kan bestemme størrelsen og ikke skal stå og bokse med et alt for stort klædeskab i et alt for lille soveværelse.

Gør din research og læs kundeanmeldelser online

Husk altid lige at slå et smut forbi DanskeAnmeldelser og læs, hvordan andre kunder har oplevet at handle hos den gældende forhandler, inden du køber materialer. På den måde er der nemlig mulighed for, at du kan slippe for an ærgerlig kundeoplevelse. Husk forresten altid at læse både de gode og de dårlige anmeldelser – hvis der altså er sådan nogle – for at få et mere fuldstændigt indtryk af forhandleren.

Indkøb af materiale

Når du skal sammensætte dit nye tøjstativ, skal du selvfølgelig også overveje, hvordan du har tænkt dig at fæstne det. Skal det sidde på væggen eller stå på gulvet? En bøjlestang kan du købe i de fleste gør-det-selv-butikker, i en webshop eller i en fysisk butik, for eksempel hos XL Møbler, Homeroom eller på Coop.dk.

Det skal du bruge:

· Noget der fungerer som bøjlestang
· Beslag til væggen eller noget, der kan fungere som stativ
· Skruer og skruemaskine til montering
· En masse bøjler til alt dit tøj

Du må ikke lade dig skræmme af at skulle bruge en skruemaskine. Det er nogle relativt nemme skrueopgaver, der er forbundet med at lave et tøjstativ, og hvis du er helt grøn, findes der masser af vejledninger i, hvordan du benytter sådan en. Læs for eksempel Forbrugerrådet Tænks vejledning til skrue- og boremaskiner.

Og lad os så komme i gang med at bygge dit nye tøjstativ. Rigtig god fornøjelse.

1. Bøjlestangen

Har du en bar væg, som kan tåle at bære en bøjlestang og noget tøj? Hvis du vil gøre noget helt simpelt, kan du skrue en bøjlestang fast og så simpelthen begynde at hænge dit tøj op på den. Men hvis du er mere kreativ, kan du også bruge andre ting, som kan fungere som bøjlestang.

Du kan for eksempel gå på jagt efter et kasseret vandrør og lave dit helt eget vandrørs-tøjstativ og give din boligindretning en mere rustik og industriel vibe. Eller måske faldet du over en gardinstang, som trænger til et nyt liv som tøjstang? Så længe det er langt og gerne rundt, så kan der hænges bøjler med tøj på det.

Hvis du har lyst til at flytte noget natur ind i dit hjem, kan vi også anbefale dig at gå en tur i skoven og finde en lang og nogenlunde lige kæp, som er solid nok til at kunne bære noget vægt.

2. Monteringen

Monteringen behøver ikke at være på en væg, men hvis du gør det, kan du med fordel se nærmere på gørdetselv.dk’s guide til montering, inden du kaster dig over det. Bare så alt dit tøj ikke pludseligt ligger på gulvet i en sky af puds.

Men der er som sagt også alternativer til det traditionelle vægophæng. Du kan også vælge at binde noget stærk snor eller nogle kæder om hver ende af din udvalgte bøjlestang og simpelthen hænge den fra loftet. På den måde kommer dit tøj til at gynge lidt, mens du vælger dagens outfit, og giver rummet en lidt anderledes form for liv.

Du kan også lave dit eget stativ, som kan bære din bøjlestang. Tag for eksempel to gamle malerstiger og skru din bøjlestang fast mellem dem, og voilà – et helt særligt og unikt garderobestativ i dit hjem.

3. Op med tøjet

Og hvorfor var det nu lige, du skulle bygge dit eget tøjstativ? Det er du selvfølgelig for at have et sted at hænge alt dit tøj. Når du har fundet den helt perfekte bøjlestang og monteret den, så er der kun ét tilbage: Op med tøjet og betragt dit nye, hjemmelavede vidunder. (Psst, det er naturligvis tilladt at blære sig overfor dine kommende gæster.)

Mere Webshops