Sådan finder du det bedste træningstøj

Sådan finder du det bedste træningstøj
Webshops

Der er en del ting, du skal holde for øje, inden du investerer i et nyt sæt træningstøj. Du skal både tænke på formålet, sæsonen og på kloden – og selvfølgelig på din egen pengepung. Vi hjælper dig med at træffe det rigtige valg.

Hvis du er sådan en, der godt kan lide at passe på dit helbred med at få pulsen op, sved på panden og røde kinder, så skal du selvfølgelig være ordentligt klædt på til det. Der er en del ting, du skal tage højde for, når du skal finde nyt træningstøj. For at få det meste ud af et nyt træningssæt, skal du både tænke over, om træningen foregår indendørs eller udendørs, og hvilken type træning du skal bruge det til.

Som altid, når det handler om forbrug, er det også vigtigt at investere i bæredygtigt tøj, så du ikke efterlader et unødigt stort aftryk på klimaet, når du tager dit nye sportstøj med hjem fra butikken. Når det kommer til sport og friluftsliv er der mange forskellige forhandlere at vælge imellem. Et par eksempler er JD Sports, Nike og RunnerInn. Et mærke som Nike er en mærkevare, som ofte er lidt mere pebret i priserne, mens andre mærker sælger mere billigt tøj.

Det er vigtigt, at du gør din research, for eksempel her på DanskeAnmeldelser, inden du gør dit køb. For inden du beslutter dig for at købe dit tøj hos en specifik forhandler, er det en god idé at læse andre kunders anmeldelser af forhandleren for således at undgå et køb, du senere kommer til at fortryde. Det gælder både, hvis du handler i en fysisk butik eller i en webshop.

Træningstøj til fitnesscentret

Skal du bruge dit nye træningstøj i fitnesscentret, er der stort set frit valg på alle hylder, fordi det indendørs klima er det samme året rundt. Hvis du har lyst til at have arme og ben fri, mens du sidder og sveder i en fitnessmaskine, kan du vælge at gå med tanktop og shorts.

Men det er også helt ok at have noget mere dækkende tøj på. Det er vigtigt, at du har det behageligt, når du skal yde. Skal du træne op til det næste halvmaraton på et løbebånd, kan du passende trække i dit løbetøj og vænne kroppen til at bevæge sig i det.

Er du ude efter træningstights, kan du passende se nærmere på iForms guide til at vælge de helt rigtige til dine behov.

Træningstøj til løb

Er du ude efter et sæt, der egner sig godt som løbetøj eller joggingsæt, er der nogle ting, du skal overveje. For det første er det en god idé at have et par sæt, der kan bruges i henholdsvis sommermånederne og vintermånederne. Du kan også både vælge tætsiddende løbetøj eller noget mere løstsiddende, for er du motionsløber handler det mest om smag. Du kan investere i alt fra shorts og løbetights til løsere bukser til underkroppen og T-shirts, termotrøjer og løbejakker til overkroppen.

Har du særlige skader eller svagheder i kroppen – for eksempel ankler eller knæ, der trænger til ekstra støtte – eller problemer med blodtrykket, så kan du også købe både knæbind, ankelbind og kompressionssokker.

Samtidig skal du selvfølgelig også finde dig nogle gode løbesko. Det er vigtigt ikke bare at vælge de pæneste på hylden, men i stedet at finde nogle sko, som passer til lige præcis dine fødder. Det kan du få hjælp til i specialforretninger – eller ved at tage denne test, som Aktiv Træning har lavet.

Træningstøj til holdsport

Skal du ud at spille fodbold, håndbold, tennis eller noget helt fjerde, har de fleste tøjmærker, som specialiserer sig i træningstøj, noget på hylderne, som er skræddersyet til dig.

Træningstøj til gymnastik

Skal du finde noget godt gymnastiktøj, som ikke bremser din krop i at yde sit yderste i gymnastiksalen, så er det nok en god idé at investere i noget mere tætsiddende tøj. Gymnastik handler ikke kun om styrke og udholdenhed, det handler også om eksekvering og elegance. Når du skruer dig ned i det mere tætsiddende – som for eksempel trikot og/eller tights – er det nemmere at se de linjer, som din krop laver.

Træningstøj kvinder

Der er ingen andre end dig, der bestemmer, hvilket træningstøj du skal have på. Det hele afhænger selvfølgelig af, hvilken slags træning du kaster dig over, men nogle kvinder kan lide at træne i tætsiddende tøj, mens andre er mere til løse T-shirts og bukser. Det er op til dig. Nogle kvinder har brug for at spænde barmen ind under træningen, og til det formål kan du for eksempel investere i et par sports-bh’er.

Træningstøj mænd

Der gælder selvfølgelig samme regler for mænd, når det kommer til træningstøj, som der gør for kvinder. Der er ingen, som skal diktere, hvad du skal have på. De fleste vil måske synes, at det er rart at have noget på, som strammer om skridtet, for at holde det på plads, mens du bevæger dig.

Mere Webshops