Sådan skaber du feng shui i dit soveværelse

Sådan skaber du feng shui i dit soveværelse
Generelt

Fengshui eller feng shui betyder bogstaveligt talt vind og vand og er baseret på den kinesiske doktrin om, hvordan vores omgivelser påvirker næsten alt. Feng shui er noget, der primært tales om, når det drejer sig om bygninger eller boligmiljøer, og her kan du nu læse nærmere omkring, hvordan du kan indrette dit soveværelse i overensstemmelse med feng shui - også selv om du kun har et lille soveværelse.

I mange tilfælde kan du bruge de møbler du allerede har til rådighed og justere deres position i forhold til anbefalingerne indenfor feng shui. Hvis du vil investere i nye møbler og dekorationsgenstande, så husk at læse anmeldelser her på Danskeanmeldelser, hvor vi har samlet anmeldelser af en række forskellige webshops.

Hvad er feng shui?

Hvorfor vil mange gerne indrette soveværelset, eller andre dele af deres hjem i overensstemmelse med feng shui? Mange mener, at feng shui er noget, der forbedrer energien i rummet. Den er baseret på de fem elementer træ, jord, ild, metal og vand, og med de rigtige farver og placering kan du mærke, at energien bliver stærkere og soveværelser opnår harmoni og ro.

Takket være de positive energier, som man kan skabe gennem feng shui, kan man efter sigende opnå mere lykke. Derudover hævder mange mennesker, at de også har set en forskel, når det gælder deres kærlighedsliv eller kreativitet. Feng shui stammer som sagt fra Kina og er en indretningstradition der begyndte for mere end 3.000 år siden. Det, feng shui primært handler om, er den faktiske placering af møbler og dekorative genstande, så det er værd at lave noget research, hvis du planlægger at skabe et soveværelse med stærke feng shui-energier.

Sådan indretter du et lille soveværelse:

Det er ikke alle, der bor i et stort hus, hvor soveværelset har både eget toilet og walk-in closet. I stedet har langt de fleste af os har generelt et lille soveværelse. Du bør dog ikke lade kvadratmeterne stå i vejen for dit drømmesoveværelse i perfekt harmoni og balance, da der er mange tips og metoder, du kan drage fordel af.

Nedenfor er der nogle få, der kan hjælpe dig på vej:

  • Lyse farver: Hvis du ønsker, at dit soveværelse skal føles større, end det faktisk er, skal du huske, at lyse farver får alting til at se større ud, mens mørke farver har den modsatte effekt. Det betyder ikke, at du behøver at være bange for mørkere farver, for hvis du ønsker det, kan du sagtens vælge en mørkere væg, men prøv for det meste, at holde de andre farver lyse.
  • Det rigtige valg af hovedgærde: Selv om hovedgærder har eksisteret i lang tid, er vi på det seneste blevet mere og mere kreative med vores disse, og mange laver dem endda selv. Hvis du leder efter et nyt hovedgærde, er det en god idé at vælge et relativt tyndt hovedgærde, da et stort hovedgærde vil føles tungt og optage meget plads, og derfor mindske rummets størrelse.
  • Spejle: Et spejl er noget, der helt sikkert får et rum til at føles meget større, af den simple grund, at de skaber en illusion om mere rum og dybde. Der er nogle tips og råd at følge, når det gælder placeringen af spejle i soveværelset, og ideelt set bør du undgå at placere et spejl på væggen over for sengen, især hvis det er et stort spejl, hvor man kan se hele kroppen.

Indret dit soveværelse i overensstemmelse med feng shui

Afslapning og restitution er de to vigtigste ord at have i mente, når det gælder soveværelset. Vi ved, at placeringen af møbler er en af hovedsøjlerne i feng shui, og da sengen er et stort møbel, er det vigtigt at placere den på det helt rigtige sted. Sengen skal placeres i retning af døren, uden at den dog skal stå direkte foran døren og blokere for den. Husk også at efterlade tomrum i både venstre og højre side, samt i fodenden. Når du indretter soveværelset i henhold til feng shui, kan du altid gå tilbage til "mindre, er mere", hvilket betyder, at du ikke skal tilføje for mange små detaljer eller ornamenter, da de faktisk kan reducere den vidunderlige energi, du er ved at skabe.

Hvis du er den type person, der tror, at pladsen under sengen er det perfekte sted at opbevare ting, har vi dårlige nyheder til dig. Hvis du ønsker at indrette dit rum efter feng shui, skal du altid sørge for, at have et tomt rum under din seng. Hvis du har ting liggende under sengen, kan de nemlig forstyrre energien, især hvis de er ladet med negative tanker. Hvis du skal opbevare ting under sengen, skal du sørge for, at de har en positiv ladning og er organiserede og ryddelige.

Mere Generelt