Vigtige Råd til Sikker Brug af Internettet i 2024

Vigtige Råd til Sikker Brug af Internettet i 2024
Generelt

Internettet kom for at ændre vores liv på mange måder. Shopping, social brug, arbejdsbrug og til mange andre formål. Nu, selvom vi næsten er eksperter, er der desværre stadig svindel, som vi ønsker at undgå for enhver pris. Hvordan kan vi bruge internettet sikkert i 2024 og surfe uden bekymringer?

Vi kan ikke benægte, at der stadig er mange mennesker, selv unge, der er tilbageholdende med at have bankoplysninger eller vigtige adgangskoder på nettet, af frygt for, at cyberkriminelle kan gøre noget ved dem. Men vi er ikke hjælpeløse, da der er mange råd, der vil hjælpe os med at surfe sikkert. Her har du dem!

Brug stærke adgangskoder

Selvom det kan være fristende at bruge vores fødselsdato som adgangskode til alt, hvad vi har brug for, løber vi risikoen for, at den bliver stjålet nemt, og med den vores data og vigtige oplysninger.

Der er mange enheder, der automatisk tilbyder dig sikre adgangskoder, som du kan gemme, så du ikke behøver at huske dem eller skrive dem ned. Dette er en mulighed, eller du kan også skabe dine egne stærke adgangskoder ved at blande store bogstaver, tal og specialtegn. Det vigtige er, at de ikke indeholder oplysninger som datoer, aldre eller efternavne, som er lette at finde ud af.

Lad ikke dine enheder være uden opsyn

Selv ikke på arbejdet eller hjemme, når du har gæster, skal du ikke lade dine enheder være tilgængelige for andre uden din tilstedeværelse. Dette er især vigtigt med computere, som bør være låst og have en adgangskode på pauseskærmen for at få adgang, når de ikke er i brug.

Brug antivirus

Undervurder ikke kraften af antivirus, da disse spiller en vigtig rolle i at fjerne malware og andre eksterne agenter, der kan skade vores data eller vores enheder. Desuden vil det hjælpe med at sikre, at systemet ikke bliver langsommere og at undgå andre problemer. Det vil også beskytte dig, hvis du er en high roller, da det kan være lettere at stjæle information på betting-websites.

Glem ikke sikkerhedskopierne

Selvom det er almindeligt at lave sikkerhedskopier i skyen, er dette endnu en måde, hvorpå data og adgangskoder kan blive stjålet. En god anbefaling er at lave disse kopier på eksterne enheder, såsom harddiske eller hukommelseskort, som ikke altid vil være tilsluttet, og derfor vil ingen kunne få adgang til deres indhold.

Brug altid sikre applikationer

Du har sikkert mere end én gang stødt på denne besked: "Denne applikation kommer fra et usikkert websted, vil du downloade den?". Nå, hvis du mere end én gang har trykket ja, er det på tide, at du holder op med det. Download kun applikationer, der kommer fra sikre steder og officielle butikker. Søg efter anmeldelser og find ud af, hvad andre tænker om dem.

Datakryptering

Selvom dette er en metode, der ofte bruges i virksomheder, kan det at gøre det på personligt plan beskytte vores oplysninger og vores data. Der findes specifikke programmer, der vil hjælpe dig med at kryptere og surfe sikkert.

Pas på phishing

Når du modtager emails fra tvivlsomme kilder, så åbn dem ikke! Interager ikke med dem og giv under ingen omstændigheder personlige, bankoplysninger eller adgangskoder. Klik ikke på links, og hvis der er vedhæftede filer og du bliver nysgerrig, glem det og gå videre.

Pas på det digitale fodaftryk

Selvom vi ved, at det digitale fodaftryk er meget bekvemt, og det er sikkert at bruge det til at låse din enhed op, så udgør det en alvorlig risiko, når du bruger det på hjemmesider og i apps. Det er bedre at minimere dets brug og undgå at få det kopieret.

Beskyt din webbrowser

Webbrowsere har avancerede sikkerhedsfunktioner, som du kan bruge til at beskytte dine data og adgangskoder. Desuden er det også muligt at konfigurere applikationer, så kun dem fra sikre kilder bliver downloadet.

Brug ikke gratis netværk

De gratis netværk, der bruges i parker, restauranter eller indkøbscentre, er mere udsatte for informationstyveri, fordi de ikke har ekstrem sikkerhed eller datakryptering. Derfor anbefales det ikke at bruge dem, eller i det mindste ikke til vigtige ting.

Vær forsigtig med sociale medier

Sociale medier er en samling af information, der er meget attraktiv for cyberkriminelle. Derfor skal du være forsigtig, når du deler data og følsom information, som kunne skade dig, hvis den blev stjålet. På den anden side, accepter ikke venskabsanmodninger fra personer, du ikke kender, og accepter ikke links eller filer, der let deles på sociale netværk.

Her er nogle praktiske råd, du kan følge for sikker browsing og for at undgå tyveri af data og følsom information, der kan give dig problemer. Anvend dem og tænk på mange andre måder, du kunne beskytte dine data og bruge internettet sikkert og uden problemer.

Mere Generelt