3 firmaer

Elektricitet

...

  Elektricitet


  Spekulerer du på, hvilken elleverandør der er bedst for dig? Hvad skal du overveje, når du underskriver en ny el-aftale, og er der virkelig forskel på de forskellige el-leverandører? Er det nemt at flytte din elaftale, og hvad er andre brugeres erfaringer? Her finder du en oversigt over forskellige el-leverandører, der tilbyder forskellige typer energikilder. Det kan være værd at overveje, hvilken type elektricitet der er bedst for dig, og ved at læse kundeanmeldelser fra andre brugere kan du nemt finde den rigtige leverandør. 

  Elektricitet

  I dag er stort set alle mennesker på jorden mere eller mindre afhængige af elektricitet. I lande med koldere klimaer er behovet for elektricitet større, fordi den i høj grad bruges til opvarmning. I Danmark bruger en person meget elektricitet om året sammenlignet med folk i lande, hvor behovet for elektricitet er mindre.

  Elektricitet er en form for energi, der er blevet omdannet fra en energikilde. Energikilderne er opdelt i to hovedgrupper:vedvarende energikilder og ikke-vedvarende energikilder. Vedvarende energikilder, der ofte kaldes grøn energi, omfatter sol, vind og vand. Ikke-vedvarende energikilder omfatter kul og olie, og som navnet antyder, kan disse energikilder ikke fornyes og vi kan løbe tør for ressourcer.

  Hvordan vælger jeg en el-leverandør?
  Når du skal vælge en elleverandør, er det en god idé først at spørge dig selv, hvilken energikilde du ønsker at bruge. Afhængigt af dit formål og din personlige holdning til miljøspørgsmål kan valget af energikilde variere; mange mennesker vælger grøn energi som energikilde, fordi denne type energi er vedvarende og er en langt mere miljøvenlig løsning, mens andre ser ikke-vedvarende energi som en bedre løsning. Grøn energi kan være lidt dyrere end ikke-vedvarende energi som f.eks. olie, hvilket får mange mennesker til at vælge fossile brændstoffer til deres elforbrug i stedet. 

  Når vi vælger en leverandør, vil vi naturligvis sammenligne forskellige priser for at få den bedste og billigste løsning. Husk, at det ikke kun er prisen og energitypen, der bør have betydning, når vi vælger leverandør, men også kundevenlighed og pålidelighed. Nogle gange går tingene ikke som planlagt, og når du har problemer med regninger eller kontrakter, er det vigtigt, at din leverandør kan hjælpe dig med dine spørgsmål. Når du underskriver en kontrakt med en ny leverandør, kan det være nyttigt at vide på forhånd, om samspillet med firmaet forløber gnidningsløst. Er det let at underskrive en kontrakt? Hvordan fungerer opsigelse af tidsbegrænsede kontrakter, og kan du skifte strømkilde uden problemer? Er der skjulte gebyrer, og er selskabet pålideligt? Det er gode spørgsmål at stille sig selv, før man vælger en leverandør. Ved at læse anmeldelser fra rigtige brugere på vores hjemmeside kan du sammenligne forskellige leverandører for at finde den bedste løsning til dig.