3 firmaer

Bilforsikring

...

  Bilforsikring


  For de fleste danskere er bilen det vigtigste køretøj i hverdagen. Uanset hvilken bil du kører i, skal den være forsikret under den obligatoriske bilforsikring. Ud over bilforsikringen vælger mange mennesker også en tillægsforsikring til deres bil for at sprede risikoen og være sikre på, at de fleste udgifter er dækket i tilfælde af en ulykke, eller når bilen på anden måde skal repareres.

  Hvilket forsikringsselskab er det bedste? Hvilken forsikring har du brug for til din lastbil, bus, båd eller motorcykel, og hvor kan du finde den billigste forsikring og samtidig få den bedste rådgivning og frem for alt de bedste betingelser? Du kan finde svarene på disse spørgsmål ved at læse vores anmeldelser. Nedenfor har vi samlet en oversigt over forsikringsselskaber, der tilbyder forsikringer til dit køretøj, så du kan køre sikkert og undgå uventede udgifter, når der sker ulykker.

  Bilforsikring

  Hvilken forsikring har du brug for til dit køretøj, og hvordan ved du, hvilken forsikring du skal vælge? Hvor kan du få den bedste rådgivning, og hvordan kan du undgå at betale for meget for en forsikring, du ikke har brug for? 

  Nedenfor har vi samlet en oversigt over, hvad en bilforsikring indebærer, og hvad du skal overveje.

  Motorkøretøjsforsikring er obligatorisk for alle 
  Hvis du kører et køretøj i trafikken, er det lovpligtigt at forsikre dit køretøj med en motorkøretøjsforsikring. Det gælder uanset om du har en knallert, en bil, en bus eller et andet køretøj, som du bruger i trafikken. Motorkøretøjsforsikring dækker alle personskader og skader på modpartens bil, hvis det er dig, der har forårsaget skaden. Men ligesom med andre forsikringer gælder det, at selv om det er obligatorisk, er en motorkøretøjsforsikring ikke gyldig, hvis du har forvoldt skade, mens du var påvirket af stoffer eller alkohol.

  Den lovpligtige motorkøretøjsforsikring dækker derfor ikke skader på din egen bil. I praksis betyder det, at hvis du selv er skyld i en kollision, dækker motorkøretøjsforsikringen udgifterne til skaderne på modpartens bil, men du skal selv betale for skaderne på din egen bil. For at undgå høje reparationsomkostninger efter ulykker vælger mange mennesker derfor at tegne en ekstra forsikring til deres køretøj for at undgå høje reparationsomkostninger.

  Fuldstændig og delvis forsikring
  Hvis du ønsker at forsikre dit køretøj yderligere for at undgå høje omkostninger, tilbyder forsikringsselskaberne normalt hel- og delvis forsikringer. Som navnet antyder, dækker en fuld forsikring stort set alt, fra brandskader til skader på spejle og vinduer og andre skader på bilen. Det er den dyreste type bilforsikring til din bil, fordi den giver en omfattende dækning af alle skader. Delvise forsikringer er derfor en bilforsikring, der dækker en del af skaderne på din bil, og kan være nyttig for dem, der ikke har brug for en kaskoforsikring.

  Hvad skal du ellers forsikre?
  For at undgå høje omkostninger i tilfælde af skader kan du forsikre din ejendom, men hvilke ting skal du virkelig forsikre, og hvilken forsikring har du brug for? Det kan være svært at holde styr på alt det, du skal tænke på - derfor har vi nedenfor samlet en oversigt over de ting, der kan være værd at forsikre.

  Cykel - Det kan ske for alle: Du låser din cykel, men før du ved af det, er din cykel væk. Tyveri af ejendom er normalt dækket af din indboforsikring, forudsat at du har låst din cykel, inden du forlod den. Hvis du vil vide, hvilke betingelser der gælder, hvis din cykel bliver stjålet eller skal repareres, skal du kontakte dit forsikringsselskab. Husk, at nogle cykelhandlere også tilbyder gratis forsikring ved køb af en cykel, så tjek med din forhandler, hvad der gælder!

  Autocamper - At køre i en autocamper kan være en af de mest praktiske og sjove måder at rejse til din feriedestination på. Det er værd at overveje, hvilke betingelser der gælder, især når du rejser i udlandet. Hvis du kører galt med din autocamper, hvis den bryder i brand eller på anden måde bliver beskadiget, er det vigtigt at vide, hvordan din forsikring forholder sig til den pågældende skade.

  Motorcykler - Motorcykler kan være smidige og adrætte, men gør samtidig føreren meget sårbar i tilfælde af en ulykke. Ud over den lovpligtige motorkøretøjsforsikring kan det også være en god idé at undersøge med dit forsikringsselskab, hvilke andre typer forsikringer der kan være nødvendige for din motorcykel.

  Scootere - Ligesom motorcyklister er førere af scootere meget sårbare på vejen i tilfælde af en ulykke, selv om scootere kører meget langsommere i sammenligning. En ulykke kan forårsage betydelige materielle og personlige skader, så tjek med dit forsikringsselskab, hvilken forsikring du har brug for til din scooter ud over den lovpligtige motorkøretøjsforsikring.

  Båd - Selvfølgelig er der også en forsikring til din båd! Når du køber din første båd, kan det være værd at undersøge, hvordan en bådforsikring fungerer, og hvilken en du skal vælge. Uanset om du har en motorbåd, en sejlbåd eller et andet fartøj, er der forsikringer, som kan være nyttige at have, før du tager ud på havet. I modsætning til køretøjer, der anvendes i trafikken, er der ingen obligatorisk forsikring for din båd, så det er op til dig at tage ansvar for, om du vil være forsikret eller ej.

  Klassiske biler - Hvad har Volkswagen Beetle, den amerikanske Cadillac og Ford Mustang til fælles? Det er eksempler på dyre og klassiske bilmodeller, og mange mennesker vælger specifikke forsikringer for at beskytte deres biler bedst muligt. Værdien af en antik bil kan være svær at bestemme, og det kan være svært at vide, hvilket forsikringsselskab man skal henvende sig til. Derfor anbefaler vi, at du sammenligner forskellige forsikringer og forsikringsselskaber ved at læse anmeldelser, før du vælger forsikring til netop din bil.

  Har du din egen erfaring med bilforsikring? Hvordan fungerede kontakten med forsikringsselskabet, og hvad er din erfaring med deres kundeservice og deres produkter? Fortæl os - skriv en anmeldelse, og fortæl os om dine oplevelser!