Finans

Nedenfor finder du en oversigt over danske virksomheder i den finansielle sektor. Vores oversigt indeholder erfaringer, meninger og klager skrevet af tidligere kunder, så du kan træffe de rigtige beslutninger, når du skal vælge selskaber til dine investeringer og opsparing. Hvor højt var afkastet af en bestemt investering? Er renten virkelig indsatsen værd, eller vil du tage en højere risiko med mulighed for et højere afkast? Hvor stor er den risiko, du egentlig løber med en investering? Giver en bestemt virksomhed dig tilstrækkelige oplysninger, og kan du være sikker på, at du virkelig får den bedste rådgivning? Ville det være bedre at investere i noget mindre risikabelt som f.eks. olie eller guld? 

Der er mange spørgsmål, der skal tages i betragtning, når du skal vælge, hvordan du vil investere dine penge; læs alle de erfaringer, anmeldelser og klager, der kan hjælpe dig på vej til at træffe det rigtige valg. Læs succeshistorier og bliv klogere på de faldgruber, der kan findes i det med småt, læs anmeldelser om de forskellige selskabers kundeservice, og find det selskab, der passer bedst til dig.


Finans

Vi har samlet nogle almindelige spørgsmål om økonomi. Læs videre for mere information om ofte stillede spørgsmål.

Hvad kan du gøre med dine penge?

Afhængigt af din økonomiske situation og dine mål kan du enten spare dine penge op eller investere dem. Du kan sætte dine penge ind på en rentebærende opsparingskonto eller investere dem i aktier, fonde, fast ejendom eller andre typer værdipapirer. Du kan bruge din opsparing til at finansiere noget, der er vigtigt for dig, f.eks. en bil eller et hus, og mange vælger også at begynde at spare tidligt op til deres pension.

Hvad er egenkapital?

Egenkapital er de penge, som ejerne selv har investeret i en virksomhed. Dette omfatter kapital, der er investeret som startkapital, men også kapital, der er investeret efterfølgende, og overskud, der skal udloddes til aktionærerne. I regnskabsmæssig henseende er den lig med værdien af aktiver minus passiver. 

Hvad omfatter egenkapital?

I finansverdenen omfatter "egenkapital" de penge, der vil blive returneret til virksomhedens aktionærer i tilfælde af konkurs og fuld gældsafvikling.  Det er graden af ejerskab af en virksomheds aktiver, efter at virksomheden har fratrukket sine forpligtelser.

Opsparing kontra investering

Opsparing indebærer normalt, at du investerer dine penge med lav eller ingen risiko, f.eks. ved at gemme dine penge på en opsparingskonto eller ved at investere dem i fonde med lav risiko. Udtrykket investering henviser normalt til en højere risiko og indebærer, at man investerer penge i et aktiv du tror vil vokse, med større potentielt afkast, men også større sandsynlighed for tab.

Hvordan beregner man aktiver?

En virksomhed ejer omsætningsaktiver, anlægsaktiver og immaterielle aktiver. I tilfælde af finansiering omfatter virksomhedens samlede aktiver den bogførte værdi af materielle aktiver og markedsværdien af immaterielle aktiver. Læg den aktuelle værdi af aktiverne sammen minus værdien af passiverne.

Hvad betyder det at spare penge op, og hvad er de forskellige muligheder?

At spare penge op betyder, at man gradvist lægger penge til side til fremtiden. Du kan f.eks. investere pengene på en rentebærende opsparingskonto eller i fonde med lav risiko for at få pengene til at vokse over tid. 

Hvorfor spare op?

Opsparing er godt til ferier, vigtige projekter, økonomisk sikkerhed eller blot for at blive rig. Du bør spare penge op regelmæssigt, så du kan være sikker på, at du kan klare dig, når uventede udgifter dukker op. Forbedre din økonomiske situation og sikkerhed, så du kan være forberedt på fremtiden. Hvis du ikke er særlig fortrolig med investeringer og risici, kan det være en god idé at investere i f.eks. fonde, der giver et lavt afkast og en lav risiko.

Hvad kan du gøre for at spare penge?

For at spare penge op bør du betale de nødvendige udgifter og forsøge at minimere din gæld. Så opretter du en nødfond til uforudsete udgifter. Prøv at undgå at tegne unødvendige nye kreditkort og centraliser alle dine konti.

Hvad er en nødfond?

En nødfond er en sum penge, som du har sparet op til nødsituationer. Det er nødvendigt at have en nødfond, når der opstår uventede udgifter; det kan f.eks. ske, hvis du bliver syg og skal betale lægeudgifter, eller hvis du mister dit arbejde eller skal reparere din bil eller noget andet, der kan koste dig meget.