4 tips til at holde dine penge i sikkerhed

4 tips til at holde dine penge i sikkerhed
Generelt

I den moderne verden er det blevet nemmere end nogensinde før at handle online. Det er nemt, bekvemt og hurtigt, og du kan ofte spare en masse. Men der er faldgruber derude, og du skal ikke overlade dine personlige data til hvem som helst, da det hurtigt kan ende med at lænse din konto. Der er folk derude, som ønsker at misbruge dine data. Og ofte vil du ikke engang bemærke, at de forsøger at snyde dig, før det er alt, alt for sent.

Så om du vil handle nye tennissokker, mad, musik eller tøj, eller om du vil spille på betting eller online live casino, så er det noget, du skal være opmærksom på, uanset hvor forsigtig du ellers er, når du bevæger dig i dagligdagen.

I det følgende kan du læse lidt om, hvordan du passer bedst muligt på dine oplysninger, når du bevæger dig rundt på internettet. For med enkle midler er det faktisk utroligt enkelt at holde de værste svindlere fra døren.

1. Få dig et effektivt anti-virus program

Der er ingen vej udenom at have et godt program, der kan sikre dig mod at fremmede får adgang til dine data, såvel som at gøre det sværere for virus og andre skadelige kilder at nå ind blandt dine private data. Og der findes massevis af disse derude, som du kan bruge gratis i en periode, eller endda på ubestemt tid. De fleste, som for eksempel Avast, giver dig mulighed for at få fuld dækning i et vist stykke tid, og vil derefter stadig fungere, selvom du nu skal betale for at kunne udnytte alle programmets styrker. Men det er absolut pengene værd at have sådan et program - tænk på det som en slags forsikring.

2. Hav en sund skepsis med ud på nettet

Som med så mange andre ting her i livet, så er det vigtigt, at du ikke bare tror på alt og alle, du møder rundt omkring på internettet. Der er massevis af hjemmesider, der er bygget til at snyde dig for dine penge og personlige oplysninger, så det er afgørende, at du sørger for at lave lidt kildekritik og sikrer dig, at en side har de rigtige certifikater. Hvis en hjemmeside reklamerer med tilbud med store besparelser og det samtidig er en ny hjemmeside, som du ikke tidligere er stødt på, så skal alle alarmklokker ringe. Her er det vigtigt, at du undersøger om hjemmesiden har online anmeldelser eller officielle sider på SoMe.

Sund skepsis er især vigtig når du modtager mails fra hjemmesider eller personer, som du ikke kender og ikke har anmodet om kontakt fra. Mails er den foretrukne måde for mange hackere at skaffe sig adgang til din computer på. Hav et godt filter på din mailbox og hold især øje med mails, der hævder at komme fra din bank eller andre lignende steder. Spammail kan være særdeles vellignende nu om dage.

3. Anvend to-trins sikkerhed

Det er blevet meget populært at sikre personlige oplysninger via to-trins login. Det vil sige, at du ikke bare kan nøjes med at indtaste et kodeord, men også skal vente på at få tilsendt en kode, der skal bekræfte, at du ønsker at logge ind et sted. Det ser man blandt andet på Twitter og Facebook, men også hos de fleste banker. Så hvis du har mulighed for at vælge det som en sikring af dine konti, så bør du absolut gøre dette. På denne måde gør du det meget sværere for ubudne gæster at slippe ind på din hjemmebane.

4. Undgå at lade hjemmesider lagre dine oplysninger

Det kan være fristende at lade diverse hjemmesider gemme dine passwords og oplysninger, men hvis du anvender det samme password for meget, så kan du risikere at lække det til en skidt tredjepart, når du gemmer det på en side. Sørg for kun at auto-gemme dine kodeord på sider, hvor du er helt sikker på. at de er troværdige. Forsikringsselskaberne har også fokus på datatyveri og online sikkerhed, hvorfor flere tilbyder at forsikre din online eksistens.

Kort og godt

Du kommer længst ved kun at bruge sider, du har fuld tiltro til. Dette kan du ofte se på en sides webadresse og hvis du i det hele taget sørger for at holde dig lidt skeptisk. Det vigtigste er altid, at du passer godt på dine personlige oplysninger.

Mere Generelt