Marks and Spencer

Alle anmeldelser

Marks and Spencer

100% Vil købe her igen

Anmeldelser, klager og kundeoplevelser Skriv en anmeldelse

Læs uafhængige anmeldelser, klager og oplevelser her!

Alle anmeldelser (0)

  • Ingen anmeldelser endnu!

    Find virksomheder, du har erfaring med, og skriv anmeldelser! Dine anmeldelser bidrager til et gennemsigtigt marked og forbedrer virksomhedernes pålidelighed..

Andre læste også

Logo EMP

EMP

1 anmeldelser

Samfundet er gået online, og det er kommet som et lyn fra en klar himmel, at det er gået så stærkt. Der er firmaer som EMP,...

Logo Fortnum & Mason

Fortnum & Mason

1 anmeldelser

Fortnum & Mason (i daglig tale ofte forkortet til bare Fortnum's) er et eksklusivt stormagasin i Piccadilly, London, med yderligere butikker p&...

Logo Gearbest

Gearbest

1 anmeldelser

Elektronik butik på nettet, find alt det nyeste i elektronik og andre varer med super deals online, få sendt til døren hjemme.Om...

Logo HelloPrint

HelloPrint

1 anmeldelser

Der er ikke noget, som i dag er vigtigere, end at få dit navn ud, så dem, som kan og bør bruge dine services også finder d...

Marks and Spencer

Marks and Spencer (almindeligvis forkortet som M&S og i daglig tale kendt som Marks's eller Marks & Sparks) er en stor britiskmultinationaldetailhandler med hovedkontor i London, England, med speciale i salg af tøj, husholdningsartikler og fødevarer. Virksomheden er noteret på London Stock Exchange og er en bestanddel af FTSE 250-indekset, efter at have været en bestanddel af FTSE 100-indekset siden starten indtil 2019.

M&S blev grundlagt i 1884 af Michael Marks og Thomas Spencer i Leeds. M&S har i øjeblikket 959 butikker i hele U.K., hvoraf 615 sælger udelukkende mad og understreger den eksklusive natur og luksus ved sin mad og drikke gennem sin tv-reklame. Virksomheden tilbyder også en online madleveringsservice gennem et joint venture med Ocado.

Britisk detailhandler
I 1998 blev virksomheden den første britiske detailhandler, der opnåede et overskud før skat på mere end £1 milliard, men der skete en pludselig nedtur, der overraskede virksomheden og dets aktionærer. I november 2009 blev det offentliggjort, at Marc Bolland, som tidligere havde arbejdet hos Morrisons, ville overtage som administrerende direktør fra Sir Stuart Rose i begyndelsen af ​​2010. Rose forblev formand indtil juli 2010 og derefter administrerende direktør indtil januar 2011, hvor han blev erstattet af Robert Swannell. I de senere år er salget af tøj faldet, mens salget af mad er steget, efter at virksomheden fjernede St. Michael-navnet for sit eget mærke. I november 2008 begyndte virksomheden også at sælge mærkevarer såsom Kellogg's Corn Flakes.

Den 22. maj 2018 blev det bekræftet, at over 100 butikker ville lukke inden 2022 som led i en "radikal" plan. Det er endnu ikke bekræftet, om yderligere butikker lukker.

Den 18. august 2020 meddelte M&S, at 7.000 job ville blive nedlagt i løbet af de næste tre måneder på grund af coronavirus-pandemien.

Den 26. maj 2021 annoncerede virksomheden, at den ville lukke yderligere 30 butikker i løbet af de næste 10 år som en del af sin genopretningsplan.

Etablering
Virksomheden blev grundlagt af et partnerskab mellem Michael Marks, en polsk jødefødt i Slonim (nu Hviderusland), som var emigreret til Leeds, England, i begyndelsen af ​​1880'erne, og Thomas Spencer, en kasserer fra den engelske købstad Skipton i North Yorkshire. Efter ankomsten til England arbejdede Marks for et firma kaldet Barran i Leeds, som beskæftigede jødiske immigranter (se Sir John Barran, 1st Baronet). I 1884, mens han søgte arbejde, mødte han Isaac Jowitt Dewhirst. Dewhirst lånte Marks £5 (svarende til £570 i 2019), som han brugte til at åbne sin Penny Bazaar på Kirkgate Market i Leeds. Dewhirst lærte ham også noget engelsk. Dewhirsts kasserer var Thomas Spencer, en revisor, hvis anden kone, Agnes, hjalp Marks med at forbedre sit engelsk. Da Marks erhvervede en permanent bod i Leeds Market Hall i 1894, inviterede han Spencer til at blive hans partner.

I 1901 flyttede Marks til Birkenhead-markedet, hvor han fusionerede sin virksomhed med Spencer. I 1903 fik de to mænd tildelt båsnummer 11 og 12 i midtergangen og åbnede Penny Bazaar der. Forretningen forlod Birkenhead Market den 24. februar 1923.

I løbet af de næste par år flyttede Michael Marks og Tom Spencer den originale Leeds Penny Bazaar til 20, Cheetham Hill Road, Manchester, og åbnede også markedsboder mange steder i det nordvestlige England.

Marks and Spencer vil rigtig gerne have en anmeldelse fra dig
Så skriv en anmeldelse om din erfaring. DanskeAnmeldelser vil sørge for at dele den på deres hjemmeside.